UŽIVANJE U POREČU

Plava Laguna Polumaraton u Poreču  14. i 15. svibnja

Ovog vikenda pred nama je Plava Laguna Polumaraton koji će se u organizaciji Plave Lagune održati nakon nekoliko godina stanke. Očekuje se 700 trkača koji će u različitim kategorijama uživati u trkačkim stazama u Zelena Resortu. Trkači dolaze s naših najvećih emitivnih tržišta, prije svega Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

 

U subotu u popodnevnim satima održat će se dječje utrke Pepi Kids Run posebno skrojene za zabavan ulazak u trkački svijet i koje su u potpunosti besplatne. U utrkama mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, jer će njihovim godištima biti prilagođene i distance koje se trče (od 400-1.800 m). Registracija na dan utrke biti će moguća ovisno o preostalom broju raspoloživih prijava, a start ovih utrka je ispred recepcije kampa Zelena Laguna (Zelena Resort).

400 m – za uzraste od 4-6 godina; start u 15:00 h
800 m – za uzraste od 7-9 godina; start u 15:30 h
1.200 m – za uzraste od 10-12 godina; start u 16:00 h
1.800 m – za uzraste od 13-16 godina; start u 16:30 h

U subotu će se  održati i 4 km dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca, a start ove utrke je u 17 sati ispred recepcije kampa Zelena Laguna.

Sami Polumaraton, kao i utrka 10 K se trče u nedjelju 15. svibnja. Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag. Za sudjelovanje u Polumaratonu potrebno je imati navršenih 18 godina., a za 10 K 16  godina. Start za obje utrke se očekuje u 10 sati, ispred hotela Parentium Plava Laguna.

Dodjela nagrada održati će se ispred hotela Parentium Plava Laguna u 12.30 sati.

Prof. Goran Vrus, direktor utrke ističe:„Želja nam je u budućnosti od ove utrke napraviti iz godine u godinu sve veće događanje koje će postati popularno na europskoj karti. U predsezoni želimo imati veliki polumaraton, kao što na jesen imamo veliki triatlon pod brendom Ironman 70.3. To je sjajna promocija zdravog života, Plave Lagune kao organizatora velikih sportskih događanja, kao i Poreča kako sjajne sportske i turističke destinacije“.

Nenad Velenik, direktor TZ Poreč raduje se novoj ediciji porečkog Polumaratona: „Veseli nas i dodatno motivira sezona evenata koja je uzela zamaha u 2022. godini. Prema broju i kvaliteti  te realizaciji turističkog prometa se možemo mjeriti s najboljim turističkim godinama. Svim učesnicima  porečkog Polumaratona želimo odlično druženje i boravak u našem gradu.“

Ana Milohanović Čehić, direktorica TZ Funtana govori o važnosti ovakih sportskih događanja i kao promocije destinacije:“ Veseli nas što će se još jedno izdanje Plava Laguna Polumaratona održati dijelom i na području Funtane odnosno trčati kroz naše kampove. TZ općine Funtana od samog početka podržava organizaciju utrke. Već nakon prvog izdanja spoznali smo da se radi o sportskom i turističkom događaju s velikim potencijalom, koji dodatno obogaćuje turističku ponudu, nudi doživljaj i upotpunjuje sliku destinacije i naših turističkih mogućnosti. U tom smislu odlična je turistička promocija, a sam event značajan i prepoznatljiv turistički proizvod cijele porečke rivijere koji nas pozicionira kao vrhunsku destinaciju aktivnog odmora.“

Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča naglašava:“ Polumaraton za Poreč ove godine predstavlja nastavak jedne odlične sportske predsezone u našem gradu, a najavljuje i manifestacijama još bogatiji ostatak godine. Koliko nas vesele nove manifestacije, toliko smo ponosni i na sve one koje su već postale tradicionalne te iz godine u godinu u naš grad dovode brojne sportaše. Svim sudionicima želim ugodan boravak u Poreču i puno sportskog uspjeha.“

Vidimo se u Zelena Resortu u trkačkom vikendu koji je pred nama!

Očekujemo puno dobre zabave i sjajne atmosfere! Više informacija na https://www.plavalaguna.com/hr/istra/porec/dogadanja/plava-laguna-polumaraton.

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz