ROVINJEM SE SUPER SPRINTALO

Pletikapa i Papišta prvaci u supersprint triatlonu

U Rovinju je 30. svibnja održan 1. Supersprint triatlon Rovinj 2011., otvoreno prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Predivno gradsko okruženje u kojem triatlonci rijetko nastupaju posebnost je ovog događaja.

Veliki interes sportaša i rekreativaca već najavom utrke super sprint triatlona u Rovinju, rezultirao je vrlo velikim odazivom, uzimajući u obzir da je ova utrka uvrštena tek ove godine u službeni kalendar Triatlon saveza Hrvatske.

Pored iščekivane glavne utrke, veliki interes publike potaknule su 3 promo mini utrke djece osnovnoškolske dobi i to u 3 kategorije. Utrka djece prvih i drugih razreda okupilo je dvadeset i sedmero djece. Tri najbolja mjesta u ovoj kategoriji osvojile su, kao prva Matea Ljutić, kao druga Alja Erjavec i kao treća Emma Fornažar. U istoj kategoriji ali skupini dječaka, pobjedu je ponio Ivan Ninković, drugo mjesto osvojio je Matija Možina te treće Marko Veličković.

U drugoj promo mini utrci na startnoj liniji čekalo je osamnaestero djece. Iznimno velik odaziv djece iz Rovinja povećao je i interes svih roditelja te su srčano bodrili mališane. U kategoriji trećih i četvrtih razreda osnovne škole pobjedu među djevojčicama ponijela je Lea Šešelja, drugo mjesto osvojila je Ana Mršić, a treće mjesto Chiara Ferrara. U skupini za dječake, prvo mjesto osvojio je Matej Dečman, drugo Ivan Stanković, a treće mjesto Marko Paliska.

U trećoj promo mini utrci za skupinu djece od petog do osmog razreda, pobjedu u skupini djevojčica ponijela je Dora Grgorinić, drugo mjesto Jasmina Šunjić, a treće Karla Šešelja. U skupini dječaka prvo mjesto osvojio je Antonio Erlić te drugo mjesto Alen Božić. Treća promo utrka startala je s ukupno dvanaest prijavljenih.

Svi nazočni, publika, turisti, djeca i roditelji te slučajni prolaznici okupili su se pored Velikog mola u Rovinju da poprate atraktivni start prve utrke super sprint triatlona u Rovinju. S početkom u točno 12 sati i 30 minuta, zakuhalo je more s desne strane Velikog mola. Startalo je ukupno devedeset i dvoje triatlonaca i triatlonki. Od profesionalaca do rekreativaca, svi su oni plivali četristo metara sve do Malog mola gdje su izlazili te trčali u zonu izmjene kako bi uhvatili biciklu i krenuli na drugu fazu ove utrke, biciklističku trasu do okretišta ispred kampa Valalte i nazad u stari grad. Nakon biciklističke staze čekala ih je još trasa trčanja koja se održala na samoj rovinjskoj rivi.

Prva tri mjesta u ukupnoj kategoriji za muškarce osvojili su redom: Martin Papišta (1. mjesto – TK Zagreb), Matej Šporar (2. mjesto – TK Swibir) te Jaka Kaplan (3. mjesto – TK Inles Riko Ribnica). U ukupnoj kategoriji za žene pobjednica je Daria Pletikapa (1. mjesto – TK Zrinski Novatec), drugo mjesto osvojila je Tea Miloš (2. mjesto – TK Pula) te treće Željka Šaban (3. mjesto – TK Swibir). Titulu najbolje ekipe u ženskoj kategoriji osvojile su djevojke iz Triatlon kluba (TK) Hidraulika Kurelja, drugo mjesto iz TK Rival, a treće mjesto ekipa djevojaka iz TK Split. Za najbolju mušku ekipu proglašeni su članovi TK Zrinski Novatec, drugo mjesto osvojili su članovi TK Swibir, a treće mjesto ekipno ponijeli su članovi TK Zagreb.

Prvi super sprint triatlon u Rovinju okupio je ukupno sto četrdeset i devet (149) natjecatelja od onih najmlađih do onih koji se triatlonom bave da vide koliko još mogu izdržati napore, po mnogim stručnjacima, jednog od najzdravijeg sporta – triatlona. Jučer je na rovinjskoj rivi bilo natjecatelja iz Italije, Slovenije te iz hrvatskih triatlon klubova. Uz pašta party i proglašenje najboljih u svim kategorijama, pozdravili su se natjecatelji uz želju da se u još većem broju nađu i slijedeće godine opet tu, na rovinjskoj rivi na 2. Super sprint triatlonu.

Zahvaljujemo potpori: Grada Rovinja, Turističkoj zajednici grada Rovinja, tvrtkama Valalti i Maistri, izviđačima iz Rovinja, djelatnicima Instituta Ruđer Bošković iz Rovinja, predstavnicima Policijske postaje Ispostave Rovinj, djelatnicima Hitne medicinske pomoći iz Rovinja, djelatnicima Lučke uprave Rovinj, djelatnicima Komunalnog servisa Rovinj te brojnim prijateljima i volonterima bez kojih ne bi bilo moguće organizirati ovu utrku.

Rezultati muški

Rezultati žene

Autor: Karmen Radetikio – Alphera d.o.o.

Nema postova za prikaz