DOBRO OTVARANJE SEZONE 2012.

Pletikapa najbrža na olimpijskom triatlonu u Venezueli

XII. izdanje Međunarodnog olimpijskog triatlona povodom proslave dana sv. Sebastijana donijelo je još jednu veliku utrku malom gradu San Cristóbalu u Venezueli, a na njoj su nastupili mnogi sportaši iz Južne Amerike i Europe.

Događanja su započela u petak, svečanim predstavljanjem ekipa u restoranu La Consolación, gdje su predstavljeni i hrvatski sportaši Daria Pletikapa i Matej Marinković, koji su došli u San Cristóbal na svoje prvo natjecanje u 2012. godini. Utrku je popratila i nacionalna televizija, a naši su sportaši profesionalno odradili intervju u TV prijenosu uživo. José Batato Ruiz, potpredsjednik organizacijskog odbora, izjavio je da svake godine ima sve više natjecatelja, većinom iz Argentine, Kolumbije, Ekvadora i Venezuele, a ove godine i iz  Arube, Mexica, Brazila, Puerto Rica, Paname, Španjolske, El Salvadora, Nicarague i SAD-a..


Tijek utrke:

Plivanje se odvijalo u 50 m bazenu, a ostatak utrke  na dosta brdovitom dijelu tako da su rezultati pobjednika iznimno dobri. Brazilac Mauro Cavanha i Hrvatica Daria Pletikapa  dominirali su 12. izdanjem Međunarodnog olimpijskog triatlona Fiss 2012, završivši zahtjevnu multidisciplinarnu utrku od 1.5 km plivanja, 40 km bicikla i 10 km trčanja, s vremenom od 1:54:29 h (Cavanha) i 2:13::21 sekundi (Pletikapa).

Oboje su od početka utrke bili favoriti i u utrci bez problema dominirali. Na utrci su nastupili još i naš Matej Marinković kojem je ovo ukupno bio 3. završeni triatlon olimpijske distance, kao i njihov domaćin, Daniel Ferrer.

(preneseno s www.zrinski-triatlon.hr)

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz