VARAŽDINCI I SVI OSTALI

Počela 5. FELT triatlon liga u Varaždinu

Velik broj triatlonaca otvorio je ovogodišnju, 5. po redu FELT triatlon ligu. Varaždinski Aquacity zapjenilo je pedesetak pari nogu na dvije održane utrke: sprintu i supersprintu.

Dosta teško vrijeme pratilo je natjecatelje iz Varaždinske Međimurske i Koprivničko Križevačke županije, iz Zagreba te dva natjecatelja iz Slovenije. No teško vrijeme nikada nije prepreka triatlonkama i triatloncima – ovaj se sport i rodio u najtežim vremenskim uvjetima, na Havajima. Dokaz ovoj tvrdnji nastup je trojca u ozbiljnim godinama – Marijan Strelec (r. 1945. g.), Mladen Vučemilo (r. 1941. g.) i Zvonimir Tumpić (r. 1946. g.) zajedno imaju 207 godina, a svi su uspješno završili utrku!

Na sprintu je nastupilo 24 natjecatelja, od čega jedna natjecateljica. Plivačka dionica duljine 750 metara (2 kruga) uvertira je u 20 kilometara bicikliranja (3 kruga) i 5 kilometara trčanja na kraju (2 kruga). Najbrži je bio Matija Avirović iz TK Međimurje (1:06:03). Minutu nakon njega stiže njegov klupski kolega Igor Goričanec, a za njim Igor Levatić (KPA Drava), Dragan Milenković (TK Međimurje) i Leon Kovačec (TK Maraton Ptuj). Od žena je na prvom kolu sprint utrke nastupila Majda Horvat iz TK 042 s vremenom 1:31:52.

Supersprint utrka sastoji se od 375 metara plivanja (1 krug), 14 kilometara bicikla (2 kruga) i 2,5 kilometra trčanja (1 krug). Ova je disciplina idealna za one koji se osjećaju spremni nastupiti na svom prvom triatlonskom natjecanju. Startalo je 27 natjecatelja. Dame su ovdje bile hrabrije: nastupilo ih je čak 5! Prvi je ciljem prošao Denis Pleše iz TK 042 (38:24) s novim rekordom lige na supersprint utrci, a za njim Ivan Avirović (TK Međimurje), Bojan Friščić (TK 042), Tomislav Gregurić (TK 042) i Karlo Seketin (TK Međimurje).  Djevojke je predvodila Petra Radaković iz TK Međimurje, prošavši ciljem za 48 minuta i 42 sekunde. Tri minute nakon nje u cilj stiže Eleonora Fotak (BBK Asi), a za njom Andreja Sambolec (BK Maraton), Tina Tkalec i Lidija Levačić (AK Međimurje).

Ligu i ove godine sponzorira Felt, a organizator je TK 042 iz Varaždina.

Spomenuta ekipa već se odmara za nastup na slijedećem kolu, u srijedu, 17. 7. u 18 sati na istom mjestu: Aquacity Varaždin. A i vi ste pozvani, pridružiti se!

Rezultati

 

 


 


 

Autor: 3sporta (mh)

Nema postova za prikaz