IDEMO NISKO

Podesite svoje aero barove

Većina rekreativaca kod nas nema novca za skupi TT bicikl. Rješenje za bolju aerodinamičnost je svakako ugradnja aero barova. Kako ih podesiti? Odgovori su ovdje.

I tako, investirali ste u aero barove za svoj bicikl? Super! Sad se samo treba spustiti na njih tako da bradom skoro grebete po cesti i u istom trenu poboljštat ćete svoje triatlon vrijeme za nekoliko minuta samo zbog veće aerodinamičnosti. Pa idem ih onda učvrstiti i poletjeti, već čujem… Hm…. i DA i NE! Bilo bi lijepo da je sve tako jednostavno, ali kod ovog problema treba imati puno više toga na umu od same aerodinamičnosti. Da, aero-barovi su najjednostavniji i najjeftiniji način da biciklist ide brže uz isti utrošak energije jer je tijelo, osobito njegova prednja strana zaslužno za više od 60% otpora zraka.

Kada se vozač spusti, aero-barovi značajno poboljšavaju profil kojim biciklist ide protiv vjetra, značajnije od bilo kojeg drugog poboljšanja na biciklu – boljeg okvira ili kotača.

Uvijek je potrebno s novom opremom utrošiti nešto vremena za podešavanje pa je tako i s aero-barovima. Ali ovdje nije samo navikavanje u pitanju, jer su nedavna istraživanja pokazala da vožnja na aero-barovima može biti i loša – može smanjiti snagu koju vozač proizvodi i otežati trčanje nakon biciklističke dionice.

Napravljen je test s grupom triatlonaca u 20 minutnoj samostalnoj vožnji koju je slijedilo 15 minutno trčanje u tempu na 5.0000 m. Vozili su u niskoj aero-poziciji na barovima, a vozili su i u “normalnoj” biciklističkoj poziciji. Mjerena je prosječna snaga (u Wattima) proizvedena na biciklu kao i ekonomičnost kasnijeg trčanja. I nije samo utvrđeno da su triatlonci proizveli prosječno 8% više snage kada su vozili u gornjoj (ne na aero-barovima) poziciji, već su iznenađujuće imali i 4% bolju ekonomičnost trčanja. Zaključeno je da mali kut između bedara i torza značajno utječe na način kako se koriste mišići što dovodi do veće potrošnje kisika, višeg pulsa i ritma disanja.

I što sad, to znači da treba izbjegavati aero-barove? Naravno da ne! Aero-barovi donose značajnu prednost u vožnji, ali treba težiti aero poziciji s velikim kutom između bedara i torza. Ako imate cestovni bicikl s aero-barovima vrlo je vjerojatno da vam je taj kut premali. Dobro podešen time-trial sa strmom geometrijom vjerojatno će zajamčiti povećanje snage pedaliranja i bolju izvedbu na trčanju. Mnogi si ne mogu priuštiti takav bicikl pa je ključno podesiti sjedalo (visinu i udaljenost od volana) i aero-barove kako bi se omogućio što veći kut između bedara i torza (kao na slikama), a uz zadržavanje svih prednosti koje donosi vožnja u aero poziciji.

Zato montirajte aero-barove, budite spremni potrošiti malo vremena na podešavanje i nema razloga da ne srušite svoj PB!

 


Pogrešna pozicija – premali kut bedra-torzo

Ispravna pozicija – veći kut bedra-torzo

Autor: Garth Fox

Nema postova za prikaz