LIJEP TRIATLONSKI DAN U ISTRI

Poreč triatlon opet dokazao svjetsku kvalitetu

Photo: 3sporta.com

Poreč je po četvrti put ugostio više od 300 multisportaša na omiljenoj utrci na kraju triatlonske sezone – Poreč triatlonu, srednje dugom triatlonu (half ironman distanca). Za već poslovično dobru organizaciju pobrinuli su se organizatori iz Triatlon kluba SWIBIR, uz pomoć Turističke zajednice Grada Poreča i Happy Time Poreč.

 

Iako je prognoza nekoliko dana prije utrke najavljivala mogućnost ozbiljne oluje na dan utrke, sve se loše otkotrljalo u petak. Subotnje jutro, kada su natjecatelji počeli pristizati, donijelo je potpuno razvedravanje i ugodnu, kasnoljetnu temperaturu. Organizacija postavljanja bicikla u zonu tranzicije, prijava, informacija o utrci, uređenje zone… sve je funkcioniralo kao na bilo kojoj dobroj utrci u inozemstvu. Za to se prije svih pobrinula mala vojska SWIBIRovki i SWIBIRovaca koja je predano i strpljivo pomagala svima.

Nedjelja je osvanula s tmurnim nebom, ali bilo je jasno da kiša padati neće. Start s plaže hotela Parentium u uzburkano more bio je zaista dojmljiv. Temperatura mora je bila blizu 20 stupnjeva Celzija, ali valovi su poprilično otežavali plivanje i orijentaciju u vodi.

Biciklistički segment vodio je natjecatelje na četiri kruga cestama okolice Poreča – 90 kilometara s oko 1.000 m penjanja. Nakon povratka u tranziciji trčalo se četiri kruga u turističkom kompleksu Zelena laguna, a staza cijelom trasom prolazi pored mora. Završni segment od 21 kilometar odvijao se po već toplom i sunčanom vremenu.

Ova je utrka popularna izvan Hrvatske, pa je i ove godine privukla mnogobrojne natjecatelje iz Mađarske, Slovenije, Italije, ali i drugih zemalja Europe.

U ozbiljnoj međunarodnoj konkurenciji najbrži je bio Mađar Gergo Bader  dok je jedan od favorita, Slovenac Matija Meden,  utrku završio na drugom mjestu. I treći je bio slovenski triatlonac, Matic Modic. Kod triatlonki uvjerljivo je slavila Sonja Škevin (TK SWIBIR) iz kluba organizatora utrke, koja je pokazala svoju veliku nadmoć u plivačkom segmentu utrke. Druga je bila Slovakinja Kristina Nec Lapinova, a treća slovenska veteranka Nataša Nakrst. Održana je i izvrsno posjećena utrka štafeta.

Poreč triatlon dokaz je da se u Hrvatskoj može organizirati vrhunska utrka sa svjetskim standardom i da to može odraditi domaći klub. Čestitke SWIBIRu i svima koji su završili ovu tešku ali predivnu utrku!

 

Rezultati muškarci:

  1. Gergo Bader (HUN) 3:59.07
  2. Matija Meden (SLO) 3:59.59
  3. Matic Modic (Slo) 4:01.26

Hrvatski natjecatelji:

4. Dejan Patrčević (HRV, P. Zrinski) 4:09.45
5. Matija Avirović (HRV, SWIBIR) 4:10.35
12. Dalibor Vujević (Hrv, SWIBIR) 4:22.46

Rezultati žene:

  1. Sonja Škevin (HRV, SWIBIR) 4:41.27
  2. Kristina Nec Lapinova (SVK) 4:49.24
  3. Nataša Nakrst (SLO) 5:03.09

 

Hrvatske natjecateljice:

1. Sonja Škevin (Hrv, SWIBIR) 4:41.27Ana Rumiha (Hrv) 5:09.36
6. Maja Bonačić (Hrv, SWIBIR) 5:17.01
7. Tamara Ećimović (Hrv, SWIBIR) 5:25.20

Pripremamo veliku foto galeriju koja će biti objavljena na našoj Facebook stranici

 

REZULTATI:

Apsolutni poredak

Štafete

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz