IMA NADE ZA MULTISPORTOVE

PREDAVANJE: Održan 2. \”Dan triatlona\”

U Zagrebu je danas održana manifestacija 2. Dan triatlona s glavnim događajem, okruglim stolom pod nazivom \”Multisport u službi zdravlja\”. Bila je ovo prilika da zainteresirani čuju zanimljiva predavanja nekih od vodećih stručnjaka s područja multisporta u Hrvatskoj i gosta iz Slovenije, izbornika triatlon reprezentacija Miloša Petelina.

Manifestaciju su zajednički organizirali Zagrebački triatlon savez, Kineziološki fakultet i društvo VitaSport. Nakon pozdrava organizatora skupa Dorijana Pavliše ispred Zagrebačkog triatlon saveza i Maria Kasovića ispred fakulteta, skupu se obratio dekan Kineziološkog fakulteta, Igor Jukić koji je istaknuo posebnost triatlonaca među rekreativnim i profesionalnim sportašima. Skup je pozdravila i Tatjana Holjevac, potpredsjednica Zagrebačke skupštine.

U svom pozdravnom govoru Mario Kasović, profesor Kineziološkog fakulteta, a i sam triatlonac, istakuo je: “Cilj skupa prvenstveno je skrenuti pažnju na ovaj, po mnogima, najzdraviji oblik tjelesne aktivnosti i sporta uopće. Danas u svijetu filozofija multisporta ili upražnjavanja većeg broja različitih oblika tjelesne aktivnosti uzima sve više maha i možemo s sigurnošću ustvrditi da je to budućnost i oblik upražnjavanja tjelesne aktivnosti kakav ćemo imati sve više.

Lijepo popunjen mali amfiteatar zagrebačkog Kineziloškog fakulteta postao je nakon toga mjesto izlaganja brojnih zanimljivih tema na temu zdravlja, prehrane, rada s djecom, mladim sportašima pa do tema zanimljivih za trenere koji rade s vrhunskim sportašima i imaju aspiracije plasmana na Olimpijske igre.

Snimili smo zvučni zapis svih predavanja pa ćemo ih nakon obrade postaviti na portal kako bi predavanja bila dostupna što većem krugu ljudi.

Za početak donosimo uvodno predavanje Pavla Vlaheka: “Triatlon u službi zdravlja”.

Autor: 3 sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz