VOZITE DIONICU GIRA

Predstavljen novi biciklistički maraton Istria Granfondo

Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je veliki jesenski dvodnevni biciklistički maraton pod nazivom Istria Granfondo, koji će se održati 6. i 7. listopada 2012. u Umagu i Novigradu kao gradovima domaćinima.

U sklopu projekta pripremljen je raznovrstan i bogat program s više ruta namijenjen različitim dobnim skupinama ali i ljudima različite fizičke spreme. Dvije subotnje vožnje, sa startom i ciljem u Novigradu, planirane su po mjeri obitelji s djecom. Prva od njih je Istria Granfondo Junior, zatvorena kružna vožnja na parkiralištu kod gradske dvorane, namijenjena mališanima do 10. godine. Druga će pod nazivom Istria Granfondo Family okupiti obitelji i djecu iznad 10. godine, protežući se Novigradom i okolicom na oko 25 kilometara.

Maraton će svoju kulminaciju doživjeti u nedjelju u Umagu, a namijenjen je odvažnijima i tjelesno spremnijim, koji će toga dana moći birati hoće li voziti kraćom ili duljom dionicom. Prva od njih, Istria Granfondo Small duga je 85 kilometara, dok se Istria Granfondo Classic proteže na čak 155 kilometara. Veći dio ove rute vozit će se putovima kojima je 2004. godine prošla 14. etapa čuvene utrke Giro d’Italia. U nedjelju će također, prije početka glavnih utrka, na platou kod stadiona Stella Maris biti upriličena kružna vožnja za mališane.

Projekt koji se po prvi puta organizira u Istri predstavili su organizatori: Valter Bassanese, direktor Turističke zajednice Buje te ujedno i predstavnik turističkih zajednica klastera Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla, voditelj projekta Bernard Musulin, Vanja Gorički, koordinatorica projekta Adria.MOVE IT! i Alen Greblo, direktor marketinga i prodaje Lagune Novigrad.

Bernard Musulin kao voditelj projekta ovom prilikom je izjavio: „Iznimno smo ponosni na cjelokupan projekt, njegov koncept i sadržaj. Vjerujem kako smo pripremili uistinu kvalitetan program namijenjen različitim skupinama od djece, obitelji, biciklista amatera ali i profesionalaca te bi ovim putem pozvao sve one koji su u mogućnosti da nam se pridruže za vikend 6. i 7. listopada u uživaju u Istri i vožnji biciklom.

U sklopu konferencije predstavljen je i novi promotivni spot klastera Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla o biciklizmu u sjeverozapadnoj Istri, koji prikazuje sve blagodati lokalnog krajolika kao i specijalno prilagođene sadržaje i smještajne kapacitete kojima se pokušava privući što više tzv. cikloturista.

Inače, gradovi Umag i Novigrad partneri su i u projektu Adria.MOVE IT!, sufinanciranom iz sredstava EU. U sklopu projekta koji će se izvoditi tijekom naredne 3 godine dosad je izgrađena nova biciklističko pješačka staza od Novigrada do Dajle dužine oko 5,5 kilometara, a planira se gradnja još jedne staze od Kršina do Novigrada. Na području Grada Umaga uredit će se postojeći i izgraditi dodatni biciklistički i pješački putovi.

Glavni cilj međunarodnog projekta Adria.MOVE IT! je promocija održive mobilnosti i kvalitete življenja te poboljšanje prometne učinkovitosti u području jadranskog priobalja. Ukupna vrijednost ovog međunarodnog projekta iznosi gotovo 13.3 mil kuna, a troškovi će se u visini do 85% financirati iz fonda Europske unije, a preostalih 15% partneri će osigurati iz vlastitih proračuna“ izjavila je Vanja Gorički, koordinatorica projekta Adria.MOVE IT!.

Istria Granfondo plod je stalnog rada klastera Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla na povećanju sadržaja za cikloturiste. Laguna Novigrad i Istraturist prilagodili su svoje smještajne objekte kako bi biciklistima omogućili što primjereniji i sadržajniji smještaj. Hoteli Maestral u Novigradu i Sol Garden Istria u Umagu mogu se pohvaliti oznakom bike hotela, koja označava izniman stupanj prilagođenosti sadržaja upravo ovoj skupini gostiju“, rekao je Alen Greblo iz Lagune Novigrad.

 

Više informacija, prijave…

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz