DUGA TRADICIJA U VARAŽDINU

  Proglašeni pobjednici 20. Brooks kros lige Drava

  Više od 3000 trkača sudjelovalo je u 20 godina kros lige Drava varaždinskog Trkačkog kluba Marathon 95. Kros liga je počela 1993. godine nastupom 19 trkača i dvije trkačice. Iz godine u godinu brojka se povećavala da bi se ove godine zaustavila na 162 trkača i 72 trkačice. Kroz ovih 20 godina ukupan je broj trkača 3078 s ukupno 20799 nastupa.

  Na proglašenju pobjednika jubilarne 20. Brooks kros lige Drava u klubu su se sjetili onih koji su sudjelovali u svih 20 kros liga. To su Mladen Balažić, Josip Đunđek, Neven Mlakar, Joso Perica, Krunoslav Borovec i Vilim Pap. Jedan od pokretača lige i najstariji trkač, 88-godišnji Đunđek u 20 je godina pretrčao 706 kilometara na Dravi i ako bude zdravlja nada se još barem deset godina trčanja. Tek tri godine mlađi Pap najvećom i najljepšom nagradom smatra vidjeti toliki broj trkača na Dravi.

  Ovogodišnji pobjednici kros lige na 5600 metara su Tihomir Cenko iz kluba organizatora i Lidija Botić iz Atletskog kluba Veteran iz Zagreba, na 2000 metara Branko Levanić i Iva Friščić, oboje članovi Marathona 95, na 800 metara Marinko Đurasek i Lucija Horvat i na 400 metara Lovro Mikašek i Nika Kronja te Boris Lacković iz Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac iz Zagreba na 5600 metara za hodače.

  Na Dravi se svake godine trči 20 kola, a ovogodišnji je prosjek 91 natjecatelj  svakog četvrtka u proljeće i jesen. Predsjednik TK Marathon 95 Goran Pongračić naglašava da je ta brojka ponovno nadmašila očekivanja organizatora te da sve viša ljudi shvaća dobrobiti trčanja, a kada jednom krenu s nastupima na kros ligi, postaju redoviti. Čestitku pobjednicima i organizatoru uputili su iz Atletskog kluba Međimurje, koji je, po uzoru na kros ligu Drava, u Čakovcu pokrenuo kros ligu Globetka.

   


   


   

  Autor: TK Marathon 95

  Nema postova za prikaz