DOK JOŠ NIJE KASNO

  Proljetne škole trčanja

  Sredina je drugog mjeseca i doba kada sunce, iako zubato, mami na izlazak i šetnju. Trkački bum prisutan je u Hrvatskoj već nekoliko godina. Svi nešto trče, svi se za nešto spremaju, pa ako još niste među njima, ovo je prava prilika da se pridružite!

  Ako malo više surfate po sportskim web portalima (a da ne surfate, ne biste bili ovdje), sigurno ste već nekoliko puta naišli na pozive za upis u neku od brojnih škola trčanja. Pitate se, pa čemu škola trčanja? Svi možemo istrčati 50, 100 metara, čak i onih famoznih 6 minuta na tjelesnom u srednjoj, ne treba nas tome netko učiti. To je istina, ali u školi trčanja naučit ćete pravilnu tehniku, možda već na jesen istrčati svoj prvi (polu)maraton i što je važnije od svega, upoznati istomišljenike i dobro se zabaviti!

  U ovom tekstu donosimo pregled najpoznatijih (ali i najmasovnijih) ‘školica’ u Hrvatskoj. U tijeku su prijave za proljetni dio priprema, no svoja vrata otvaraju nekoliko puta godišnje. Većina ih je na području Zagreba, no ako u vašem kraju postoji sličan projekt, dojave su dobrodošle!

   

  adidas škola trčanja (Zagreb, Rijeka)

  Ili, kako se ovogodišnji proljetni program naziva: adidas škola trčanja vol. 4. Što znači da će ovo biti već četvrta generacija školaraca koja upisuje program adidasove škole. Specifični su po svojim šarenim majicama s natpisima tipa ”Štef is all in”, ”Marica is all in”. Nerijetko ih se, upravo u ovim dresovima, sreće na brojnim utrkama, što znači da je škola i više nego uspješna. Za sada je ovo jedina škola koja djeluje na području dva veća grada: Zagreba i Rijeke. Prijave su otvorene do kraja veljače, stoga požurite! Mjesto i vrijeme radnje, ostale detalje i dodatnu motivaciju možete pronaći na sljedećem linku: adidas škola trčanja vol. 4.

   

  Brooks Running Team (Zagreb)

  Ako vam hladni zrak još uvijek ne dozvoljava normalno funkcioniranje, ili pak se ne možete tek tako ”preko noći” odlučiti za upis u neki od programa, Brooks Running Team (ili skraćeno BRT) misli na sve! Iako većina škola starta već u ožujku, BRT-ovci su svojim članovima produljili zimski san. Školica počinje početkom travnja, a prijave se otvaraju 1.3. I više nego dovoljno da detaljno proučite njihovu web stranicu: Brooks Running Team. Napomenimo da ni oni nisu ostali nevidljivi u silnim hordama trkača na zagrebačkom nasipu i utrkama, pridružite li im se, fluorescentno žuti i zeleni šuškavci vam ne ginu!

   

  Škola trčanja za početnike – AK Forca (Zagreb)

  AK Forca je relativno mladi (godinu dana) trkački klub. Osnovan je u svrhu zajedničkog treniranja, međusobne motivacije i odlazaka na utrke i izlete. Većina školaraca ostaje u klubu i nastavlja s treninzima, pa tako klub trenutno broji više od 150 trkačica i trkača. Njihova škola počinje sredinom ožujka (18.3.), a prijave su još otvorene. Postanite ”nova snaga u trkačkom svijetu” i provjerite detalje na web stranici AK Forca.

  Ako vam Zagreb (i Rijeka) nikako nisu usput a voljeli biste se rekreativno baviti trčanjem, raspitajte se o trkačkim pokretima u svojoj sredini. Možda nije riječ o stručno vođenim školama kao što su gore navedene, ali pokoji dobar savjet i luda ekipa zasigurno neće izostati. Dajemo primjer Osijeka i Čakovca koji službeno još nemaju svoje škole trčanja, ali zato je tu dobra volja i društvo.

   

  Osijek

  Na području Osijeka djeluje Udruga Zdravo Trčanje koja je organizator brojnih trkačkih evenata. Udruga okuplja rekreativne trkače iz Osijeka i šire. Osječani željni kretanja i akcije, raspitajte se i pridružite im se! Link na njihovu Facebook stranicu je ovdje: Udruga Zdravo Trčanje.

   

  Čakovec

  AK Međimurje već treću godinu za redom organizira Kros ligu Globetka. Međimurci, Varaždinci i svi ostali koji se zateknu u okolici za istu se mogu pripremiti na zajedničkim treninzima: svakog utorka u 16 h ispred stadiona SRC Mladost u Čakovcu. Za više informacija, javite se na akm@ck.t-com.hr.

  Ovo su samo neki od brojnih rekreativnih projekata, većih ili manjih. Svaka dodatna dojava i informacija je dobrodošla putem komentara. Kad još malo uđemo u proljetnu atmosferu očekujte podugački info-tekst o trkačkim ligama koje se odvijaju od proljeća pa tijekom cijele godine (neke od njih su već krenule!).

  Prilika za rekreaciju i zdravi život ima više nego dovoljno, pridružite se, živite zdravo i dobro se zabavite!

   

   

   

   

  Autor: 3sporta (mh)

  - Marketing -

  Nema postova za prikaz