NATURAL WEALTH

[PROMO] Kalij za zdravlje srca i mišića

Kalij je vrlo značajan mineral u tijelu. Kao elektrolit, bitan je za održavanje ravnoteže tekućine i elektrolita u tijelu. Osim toga, potreban je za zdravlje živčanog sustava jer sudjeluje u prijenosu živčanih impulsa. Također, sudjeluje u relaksaciji mišića te doprinosi održavanju normalnog krvnog tlaka.

 

Kalij je široko zastupljen u hrani, a osobito je njime bogata hrana biljnog porijekla – voće i povrće. Najbolji izvor je svježa, minimalno obrađena hrana, a namirnice bogate kalijem su avokado, marelice, banane, krumpir, grah, zeleno lisnato povrće, rajčica, lubenice, jabuke, naranče i drugi citrusi te njihovi sokovi. Kalij se u određenoj količini nalazi i u mesu i ribi, orašastim plodovima te mlijeku i mliječnim proizvodima.

No, u nekim slučajevima poput bavljenja sportom (znojenje), intenzivnog fizičkog napora, povraćanja i proljeva dolazi do značajnog gubitka kalija pa je potreban i njegov dodatan unos.

 

Uzimajte kalij i magnezij zajedno

Kalij i magnezij su 2 minerala neophodna našem tijelu za osnovne funkcije. Magnezij pomaže u održavanju normalne funkcije mišića i živaca, i srca. Kalij održava ravnotežu elektrolita i vode u tijelu, a kao i magnezij, važan je za srce.

Kalij i magnezij izrazito su međuovisni  i jedan ne može bez drugoga. Kada dolazi do gubitka kalija, gotovo uvijek ga prati i gubitak magnezija.  Kalij se često ne može nadoknaditi, ako se ne daje magnezij. Za održavanje ravnoteže ova dva važna minerala preporučujemo Natural Wealth Kalij, Magnezij + vitamin C. U obliku šumećih tableta ugodnog osvježavajućeg okusa grejpa.

Sadržaj omogućio Natual Wealth Hrvatska.

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz