NA STRADUNU GDJE U KRUGU...

  Prvi svibnja proslavite radno – trčeći Dubrovački polumaraton

  Međunarodni praznik rada, koji se u cijelom svijetu slavi 1. svibnja, za nas će trkače biti radni dan. Tada se naime održava drugi Dubrovački polumaraton, koji ove godine zasluženo ima i status pojedinačnog Prvenstva Hrvatske.

  Ne treba posebno pisati o Dubrovniku i ambijentu u kojem će se održati utrka, to je svima poznato. No ono o čemu treba pisati je izvrsna organizacija prvog izdanja ove utrke prošle godine. Pristupačna startnina, za koju svaki sudionik dobiva vrijedni startni paket, mogućnost povoljnog smještaja i izvrsni domaćini jamstvo su da će Dubrovački polumaraton iz godine u godinu rasti.

  U sklopu svojevrsnog vikenda trčanja u Dubrovniku, pod brandom “du motion” bit će održano nekoliko utrka – u subotu će zainteresirani moći trčati dubrovačkim zidinama, što je poseban doživljaj. Naime, na zidinama će sudionici uživati sami, za vrijeme ove utrke zidine su zatvorene za turiste i nema uobičajene gužve. Ova utrka služi više kao promocija dubrovačkih ljepota nego kao natjecanje. U subotu se održava i dječji dan gdje će najmlađi trčati svoje kratke utrke na Stradunu.

  20150510-11_19_48-DSC_5904

  Glavne utrke, polumaraton i utrka na 5 km održavaju se u nedjelju 1. svibnja 2016. Start obje utrke je na Stradunu, a trči se najljepšim povijesnim dijelom Dubrovnika, uz more i vraća se natrag do cilja ispod Orlandovog stupa trčeći preko cijelog Straduna koji postaje prava trkačka kulisa. Sav prihod utrke građana na 5 km bit će uplaćen u humanitarne svrhe.

  Organizatori iz Dubrovačkog saveza športova i ovaj će put sudionicima polumaratona dati bogat paket – sportsku majicu, sportsku vrećicu, okrjepu, Pasta Party kupon, ulaznicu za Dubrovačke zidine, ulaznicu za gradske muzeje, a svi koji prođu ciljem dobit će predivnu učesničku medalju. Vrijednost ovog paketa daleko nadmašuje cijenu startnine.

  20150510-11_40_01-20150510-114001_M4V1165

  Svima koji žele provesti lijep vikend u Dubrovniku i istrčati neku od utrka, organizatori su osigurali povoljne cijene smještaja u hotelima, tako da npr. dvokrevetnu sobu u Hotelu Tirena (***) možete rezervirati za samo 58 Eura (oko 220 kn po osobi), u što je uključeno noćenje i doručak.

  Startnina je, osobito kad uzmemo u obzir što se za nju sve dobiva, izuzetni povoljna – samo 150 kn za trkačice i trkače iz Hrvatske, odnosno 190 kn za trkačice i trkače “iz regije”.

  Pridružite se trkačima iz cijelog svijeta koji jedva čekaju proslaviti Dan rada u Dubrovniku!

  Službena stranica utrke

  Foto galerija od prošle godine

   

  20150510-11_41_59-IMG_4987

  Autor: promo

  - Marketing -

  Nema postova za prikaz