IRONMAN DOLAZI U HRVATSKU

Pulski IRONMAN 70.3 rasprodan!

„Utrka emocija“ kako ju često znaju nazivati, zapravo više utrka izazova – IRONMAN 70.3 najmasovnija je utrka ovog tipa, a do njenog cilja stignu samo oni najuporniji, najspremniji i najizdržljiviji.

Mjeseci, pa nekada i godine pripreme potrebne su za ovaj istinski pothvat tijela i duha, pothvat koji uključuje 1,9 kilometara plivanja, 90,1 kilometara vožnje biciklom i 22,1 kilometra trčanja. IRONMAN 70.3. 20. rujna 2015. stiže u Hrvatsku, a da je posebnija od drugih u svijetu govori činjenica da ciljnu ravninu predstavlja prekrasna pulska Arena.

Već od prve najave, ova utrka privukla je pažnju sportskih entuzijasta diljem svijeta, ali i onih koji su se odlučili na jedan veliki životni izazov. Tako je pulska utrka s čak 1900 natjecatelja iz oko 60 zemalja svijeta rasprodana. Zbog svoje lokacije, ljepote prirodnog okruženja i klimatskih uvjeta pretpostavlja se da bi Pula mogla postati stalnom postajom ovog natjecanja, drugim riječima službeni grad IRONMAN triatlona.

Zbroj kilometara koje natjecatelji prijeđu plivajući, vozeći bicikl i trčeći je 114, što je 70,3 milje, po čemu je triatlon i dobio ime. Utrka starta kod uvale Ambrela – Verudela, zatim se, nakon 1,9 kilometara plivanja nastavlja na dva kotača, punih 90,1 kilometara od Pule, preko Medulina, Ližnjana, Šišana, Valture, Loborike, Marčana, Svetvinčenta, Bala, Vodnjana te zatim natrag do Pule. S pulske rive nastavljaju tri kruga trčanja po gradu, ukupno 22,1 kilometra, a oni najizdržljiviji stižu na spektakularan cilj – pulsku Arenu.

Valja napomenuti da je Pula završna postaja prije Europskog IRONMAN TriClub prvenstva, u kojem se najbolji europski triatlon klubovi bore za titulu prvog, povijesnog pobjednika ovog prvenstva. Hrvatska ima i svog ambasadora utrke Dejana Patrčevića, koji je impresionirao na nedavno održanom IRONMANU u Klagenfurtu i na cilj stigao osmi.

Utrku, za čiji se uspjeh, osim organizatora, brine i preko 500 volontera, moći ćete uživo pratiti na www.ironman.com.

 

Autor: PR

- Marketing -

Nema postova za prikaz