ZIMSKA MTB LIGA

Rekreativna MTB Zimska liga Istre i Kvarnera

Još jedna zima dolazi, a s njom dolazi deseto izdanje zimske lige Istre i Kvarnera s novih jedanaest utrka u različitim krajevima Istre, Kvarnera i Slovenije. Rekreativna liga koja služi popularizaciji biciklizma, a posebno brdskog služi i za održavanje forme u zimskom periodu izvlačeći i najveće “lijenčine” barem jednom tjedno na svježi zrak baveći se jednim od najzdravijih sportova.

 

Ovo izdanje neće se mijenjati u odnosu na prethodno, koje je u prosjeku na startu imalo stotinjak sudionika u svim dobnim kategorijama. Za najmlađe se održava posebna utrka na kraćoj stazi, dok je starijima omogućena vožnja na dužoj stazi od pola sata ili najiskusnijima koji voze utrku jedan sat. Utrke se održavaju na stazama koje su prilagođene svakome, a pogotovo onima koji bi htjeli napraviti svoje prve korake u ovom sportu, kao i rekreativcima kojima lagana doza natjecanja probuđuje strast i povećava adrenalin.

Vozi se ista staza za svih sat vremena po sistemu kad prvi odvozi sat vremena utrka se zaustavlja i svatko se razvrstava prema ostvarenom rezultatu, a na kraju se vodi poredak po kategorijama.

1

 

Ovogodišnji domaćini kola biti će 6.11. BK Grobnik na stazi u Dražicama, dok se 13.11. selimo preko granice kod prijatelja iz KD Melamina u Kočevje da bi kraj studenog dočeli u Pazinu kod BK MTB Istra Pazin 27.11. U prosincu nas očekuju dvije utrke prije božićne pauze i to 11.12. kod BBK Team Rodea blizu Rijeke i 18.12. na jugu Istre, točnije u Šijanskoj šumi kod KBBXS Adrenaline.

2

Novu godinu ćemo si čestitati tek 15.1. u Kornariji kod BBK Grožnjana, a već 22.1. smo u Poreču kod BK Poreča. 5.2. se selimo u okolici Gračišća točnije Milotskom Brijegu kod ZoeBike-a prije utrke 19.2. blizu mora u Novigradu kod BK Novigrada. Povratak u ligu ove sezonu ćemo proslaviti u Buzetu 12.3. po starom gradu u organizaciji BK Buzeta kako bi spremni dočekali finalnu utrku u Kastvu 26.3. kod BK Campetta.

Pravila sudjelovanja su jednostavna: dobra volja, ispravan MTB bicikl, zaštitna kaciga i topla oprema su najvažnije stvari koje vam trebaju. Liga je rekreativnog karaktera te nije potrebno biti član niti jednog biciklističkog kluba, a možete se priključiti u svakom trenutku registracijom prije pojedine utrke na službenom portalu za prijave ili dolaskom na start gdje ćete preuzeti vaš broj i krenuti na stazu.

Stoga mladi ili stari, muško ili žensko – Rekreativna MTB Zimska liga Istre i Kvarnera vas očekuje!

 

3 4 6

 

Nema postova za prikaz