USKORO POČINJE SEZONA

Skupština HTS-a usvojila kalendar natjecanja

Na redovitoj skupštini, koja je održana u subotu u Zagrebu, Hrvatski triatlon savez usvojio je kalendar natjecanja za 2013. godinu. Službene utrke HTS-a su utrke za Kup Hrvatske u triatlonu i duatlonu te Prvenstva Hrvatske.

U kalendaru ima nekoliko novih utrka, pa tako će tako PH u klasičnom duatlonu, godinama održavano u Stubici, ove godine biti održano u Zagrebu, imamo više utrka akvatlona, pa čak i dugi akvatlon u Zadru. Sezona počinje 23. 3. Prvenstvom Hrvatske u sprint kros duatlonu, a završava 20. 10. triatlonom na Visu. U ovom kalendaru nisu navedene brojne neslužbene utrke i lige koje će se diljem Hrvatske održavati cijele sezone.

Osim kalendara, Skupština HTS-a donijela je i brojne druge odluke, pravilnike pa i novi Statut koji je usklađen sa Zakonom o sportu. Skupštinarima je prezentirano financijsko izvješće za prošlu, kao i financijski plan za ovu godinu, te strategija djelovanja HTS-a koja naglasak ima na stvaranju kvalitetnih (elite) sportaša i ostvarivanje plasmana na OI u Rio.

Kalendar utrka .PDF

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz