BRAVO!

SONJA ŠKEVIN NOVA REKORDERKA HRVATSKE!

Proteklog je vikenda u Nizozemskom Almereu održana triatlonska utrka na ironman distanci Challenge Almere. Na teškoj utrci s izuzetno lošim vremenskim uvjetima nastupila je naša mlada triatlonka Sonja Škevin i srušila godinu dana star hrvatski rekord koji sada iznosi 9 sati 44 minute i 44 sekunde!

 

Jutro još nije ni svanulo, dok sam radila zadnje provjere opreme u tranziciji. Kao i par dana prije, padala je kiša, bilo je hladno i s jugozapada se dizao vjetar karakterističan za ovu utrku. Iako sam relativno dobra plivačica za pojmove dugog triatlona, plivanje mi je obično najmrži dio utrke. Ovaj put nije bilo  monotono kao inače, ali nisam sasvim zadovoljna svojom izvedbom budući da nisam uspjela pratiti cure koje sam htjela. Najteži dio utrke bio je bicikl zbog jakog vjetra i tek sam negdje oko stotog kilometra shvatila koliko još moram raditi na toj disciplini. U nekoliko trenutaka mi je bilo toliko teško držati se u pravilnoj poziciji na biciklu i držati tempo da sam bila uvjerena kako neću završiti utrku. Uspjela sam se nagovoriti da bez obzira na bol i umor dođem na trčanje i tamo odlučim hoću li nastaviti. Na trčanju sam se osjećala neobično dobro, a uvjeti su bili  dobri pa sam odlučila završiti utrku i to sa svojim najbržim i najugodnijim maratonom (ako ta riječ uopće ide u kontekst s maratonom). Drago mi je što je rekord srušen na ovoj utrci jer su staza i uvjeti bili teški. Nadam se da ću sljedeće sezone imati priliku popraviti rekord.” – rekla nam je Sonja nakon utrke koju je završila na sedmom mjestu u poretku žena.

 

 

Sonja Škevin je 22-godišnja studentica, članica Triatlon kluba SWIBIR, a iza nje je već nekoliko velikih utrka. Prošle smo godine objavili intervju s njom i Matijom Avirovićem s kojim zajedno trenira i uređuje Facebook stranicu Matija Avirović & Sonja Škevin – Triathletes.

Želimo Sonji i ekipi još puno uspješnih utrka! 🙂

 

20161016-12_30_28-IM7D7120

Tekst: 3sporta.com
Foto arhiva 3sporta.com

- Marketing -

Nema postova za prikaz