PH U SREDNJE DUGOM TRIATLONU

Sve je spremno za treći Falkensteiner Punta Skala triatlon

Rekordnih 450 prijavljenih iz 12 zemalja natjecat će se ove nedjelje na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu koji je ujedno i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini

 

Najvažnija triatlonska utrka na Falkensteiner Punta Skala triatlonu je Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini (1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja) na kojoj će nastupiti oko 140 natjecatelja, od čega je polovina iz inozemstva.

Na Prvenstvu Hrvatske natjecat će se i Dejan Patrčević, pobjednik ovogodišnje utrke Wings for Life u Hrvatskoj sa pretrčanih 56 kilometara, te Slovenac Matija Meden koji je prije dva tjedan na Malti pobijedio na utrci dugog triatlona.

„Jako volim trčanje, za mene je ono najbolje fizičko i psihičko „resetiranje“ i unatrag dvije godine postalo je moj način života. Treninzi na otvorenom, priroda, pozitivna energija, vlastiti napredak iz treninga u trening, utrke i divna poznanstva samo su neke od stvari za koje sam se zakačila i od njih se više ne odvajam. Veselim se Punta Skali i svoju ću dionicu otrčati najbolje što mogu“, rekla je voditeljica Ana Radišić koja će ovaj vikend na triatlonu trčati 21 kilometar.

Najmasovnija trkačka utrka je ona od pet i deset kilometara trčanja na koju se prijavilo preko 200 natjecatelja, većinom rekreativaca. Posebnost ove utrke je u tome što natjecatelji tijekom nje odlučuju hoće li trčati pet kilometara odnosno jedan krug ili deset kilometara odnosno dva kruga.

„Volim trčati jer me trčanje opušta, prazni mi glavu i diže raspoloženje. Priznajem da sam postala pomalo ovisna. No, bolje biti ovisan o trčanju negoli, primjerice, o pušenju“, izjavila je Ecija.

„Na ovogodišnjem triatlonu u plivanju, vožnji bicikla i trčanju mogu se natjecati rekreativci svih nivoa fizičke spremnosti, kao i profesionalci. Natjecatelji mogu birati između čak četiri različite discipline: Supersprint Triatlon, trčanje dionicom uz more dugoj pet ili deset kilometara, Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu, uključujući i onaj s štafetama te Akvatlon“, pojasnio je direktor utrke Zlatko Parać.

I ove godine u pripremi je spektakularno sportsko događanje na jednoj od najljepših lokacija uz bogate nagrade koje su osigurali Falkensteiner, Decathlon i SAUCONY Hrvatska.

- Marketing -

Nema postova za prikaz