TURSKA JOJ NIJE NAKLONJENA

Tea Miloš nastupila na EP u Alanyji

U mjestu Alanya u Turskoj, od 14. do 16. lipnja održano je Europsko prvenstvo u triatlonu.

Jedina hrvatska predstavnica bila je Puljanka Tea Miloš. Trebao je nastupiti i njezin klupski kolega Luka Paliska iz Pule, ali je zbog ozljede stopala morao otkazati nastup.Tea je sudjelovala na utrci sprint triatlona, koji se sastoji od 750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla i 5 kilometara trčanja.

Na juniorskoj utrci, na kojoj je nastupila, startalo je ukupno 60 triatlonki. Tea je podbacila u svojoj najjačoj disciplini, plivanju te po prvi put nije isplivala s vodećima. Zbog lošijeg starta zapela je u gužvi s većinom natjecateljica i isplivala na 41. mjestu s 40 sekundi zaostatka za vodećima. Biciklističku dionicu utrke odradila je u drugoj grupi koja je svakim krugom sve više zaostajala za vodećom grupom. Na trčanje je krenula s 1 minutom i 30 sekundi zaostatka za vodećima.

Usprkos poteškoćama tijekom cijele utrke, solidnim trčanjem Tea je utrku završila na 31. mjestu. Postignut rezultat u Alanyji je dovoljan za kvalifikaciju na Svjetsko prvenstvo koje će se u rujnu održat u Londonu.

U Londonu će Pula imati svoju predstavnicu u sve popularnijem sportu koji je nadasve prihvaćen zbog njegovog pozitivnog utjecaja na zdravlje.  TK “Pula” svojim dugogodišnjim kvalitetnim radom postiže da se sve više male djece uključuje u rekreativno bavljenje ovim sportom. No, tu povezanost ne staje jer se i roditelji počinju uključivati u sport ili barem u neke njegove dijelove (plivanje, biciklizam ili trčanje).

Autor: Karmen Radetikio

Nema postova za prikaz