I ZIMI JE SUNČANI HVAR

Team Bahrain Merida svoj lov na ružičastu i žutu majicu i ove godine počeo na Hvaru!

Mnogobrojne sportske ekipe sve više biraju Hrvatsku za pripreme izvan sezone. Team Bahrain Merida i ove je godine za  početak priprema i predstavljanje ekipe izabrao sunčani Hvar. Pitali smo Paola Slonga, trenera Vincenza Nibalija o ljepotama Hvara i zašto je izabrao baš Hrvatsku kao bazu za pripremu nove sezone.

 

Početkom prosinca, već drugu godinu zaredom Team Bahrain Merida odabrao je Hvar kao lokaciju uvodnog trening kampa. Ova momčad najvišeg ranga (World Tour) je zaista svjetska momčad. Glavni sponzor je Bahrein, tehnički sponzor bicikala Merida je s Tajvana, a vozači iz Australije, Azije i Europe. Na preporuku Vladimira Miholjevića i Ozrena Mullera, koji rade u managementu ekipe, te nakon odličnog iskustva prošle godine i i ove su se godine vratili na naš najsunčaniji otok.

3sporta.com je kontaktirao Paola Slonga, trenera koji je vodio Vincenza Nibalija do pobjeda na Touru, Giru i Vuelti. Zanimalo nas je zašto je baš Hvar izabran kao baza za početak priprema za novu sezonu.

 

Kako vam se sviđa na Hvaru?

Evo već drugu godinu zaredom smo izabrali Hvar kao našu bazu za prosinac. Ovo nam je vrlo bitan kamp zato jer je ovo jedini termin u godini kada imamo kompletnu momčad na okupu. Od novih vozača koji su tek potpisali za momčad, do pratećeg osoblja i managementa. Ovo je kamp na kojem se trenira ali održavamo i različite sastanke na kojima dogovaramo planove za sezonu, a tehnički partneri izvode mjerenja i testiranja. Ove godine smo održali i službenu prezentaciju ekipe za 2019. Hvar se je još jednom potvrdio kao idealan otok za sve ove aktivnosti. Savršen iz svih ovih kutova gledišta. Nezaboravna lokacija zimi, a ako mogu reći i ljeti.

Kakve su ceste na otoku?

Ceste na Hvaru su vrlo prikladne za treninge u ovo doba godine, kada se sportaši vraćaju u trenažni proces nakon dužeg perioda bez utrka. Valoviti teren, s nekoliko interesantnih uspona i mogućnostima da se organiziraju i duži treninzi do skoro četiri sata.

 

Kako vas je služilo vrijeme?

Vrlo dobro za ovo doba godine. Treba uzeti u obzir da mnogi naši vozači žive u mjestima gdje bi zbog hladnoće, vlage, snijega i kiše u prosincu bili ograničeni na treninge na zatvorenom.

 

Kako bi ocijenili smještaj i popratne sadržaje?

I prošle i ove godine, bili smo smješteni u odlične objekte visokog nivoa udobnosti i komfora. Našim vozačima je bilo vrlo ugodno provoditi i slobodno vrijeme. Iz našeg hotela se pružao pogled na more koji oduzima dah i svi su ga ovjekovječili na društvenim mrežama. Ljepota mjesta je znatno pridonijela i kvaliteti treninga.

Osim slika na društvenim mrežama, vozači su na Stravi objavljivali i GPS zapise svojih treninga s podacima o brzini i snazi. Na primjer slovenski sprinter Grega Bole je objavio ovaj trening 19. 12. Taj dan su vozači prešli cijeli otok po dužini. Skupili su ukupno 154 km, preko 5 sati i skoro 2500 metara penjanja.

Paolu, Vincenzu i ostatku momčadi želimo sve najbolje u novoj godini i novoj sezoni!

Tekst: Zlatko Tomšić
Foto: Kl-photo

Nema postova za prikaz