BICIKLISTI SU DOBRI GOSTI!

Toplice Sveti Martin postaju centar biciklističkog turizma SZ Hrvatske

U srcu Međimurske županije, točnije u Spa & Sport Resortu Sveti Martin održana je konferencija za novinare na kojoj je Resort predstavio dugo planirani projekt “Adria Bike Hotels” namijenjen podizanju biciklističkog standarda u županiji, ali i šire.

Adria Bike Hotel licenca, čiji je od danas Spa & Sport Resort Sveti Martin ponosni vlasnik brine se da standard i nova kvaliteta usluge bude na jednoj zavidnoj razini, što znači da je potrebno zadovoljiti zahtjevnu infrastrukturu namijenjenu biciklistima koja podrazumijeva i uključuje slijedeće sadržaje: najam bicikala i biciklističke opreme, praonicu bicikala, servisnu stanicu, vođene biciklističke ture, čuvano skladište bicikala, pranje biciklističke opreme te vlastitu GPS navigaciju s uključenih preko 20 interesnih točaka koje će pomoći svakom putniku da upozna ono najbolje što regija pruža na preko 700 kilometara biciklističkih staza.

Projekt u koji je do sada uloženo preko šest mjeseci priprema podržala je i lokalna zajednica kao i Ministarstvo turizma, čiji je predstavnik Ivo Bašić i sam prisustvovao konferenciji. Bašić je napomenuo kako Ministarstvo turizma potiče razvoj biciklizma jer upravo je ova vrsta selektivnog oblika turizma ono na čijem razvoju generalno treba poraditi te je projekt Adria Bike Hotela kao takav u skladu sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine. Okupljenima se ispred općine i Turističke zajednice Sveti Martin na Muri obratio i načelnik Franjo Makovec koji je istaknuo kako će i dalje, kao i do sada, općina podržavati rad i djelovanje projekata Toplica Sveti Martin.

Na konferenciji su se okupljenima obratili i Dan Vidošević – direktor prodaje i marketinga u Toplicama Sveti Martin kao i Hrvoje Šepić osnivač branda Adria Bike Hotels. Istaknuli su činjenicu kako je do sada prijeđen tek prvi korak prema zadanom cilju, a koji je zapravo brendiranje Međimurja i regije u jednu cjelovitu biciklističku destinaciju prepoznatljivu po onome što i slogan Toplica Sveti Martin potiče, a to je “Svijet zdravih užitaka“.

Uz Toplice Sveti Martin u projekt Adria Bike Hotela uključeno je još šest subjekata iz područja Međimurske županije koji čine sastavni dio ponude, a to su Restoran Terbotz i Vinarija Jakopić, Restoran Međimurski dvori, Restoran Kneja, Vinska kuća Hažić kao ugostiteljski objekti i vinarije te Accredo centar koji je sportski centar za razne aktivnosti na otvorenome.

Konferencija je održana na malo neobičnom mjestu – garaži Hotela Spa Golfer, no kreativna produkcija i postav izmamio je oduševljenje svih prisutnih. Nakon konferencije svi okupljeni imali su prilike i sami zaputiti se na kratku vožnju biciklima vođene od strane Mie Radotić i Roberta Setnika koji su izrazili svoju veliku podršku cijelom projektu. Po povratku jedino što je preostalo bilo je osvježiti se Healthy napicima i zdravim snackom, a Toplice Sveti Martin još jednom su svima pokazale kako nije potrebno puno da se obogati ionako bogata turistička ponuda, ovaj put na oduševljenje svih ljubitelja ovih prijevoznih vozila na dva kotača.

 

 

Autor: promo

Nema postova za prikaz