JURILO SE NAKON KIŠE

Treće kolo Triatlon lige 042 najbrže do sad

Jučer je na prostorima oko Aquacitya održano i treće kolo ovogodišnje triatlon lige koju organizira Triatlon klub 042 iz Varaždina. Malo lošije vrijeme išlo je na ruku triatloncima jer na kupalištu i na cestama oko Aquacitya nije bilo prometa pa se natjecanje moglo održati u najvećem miru – još treba dodati da su i temperature zraka i vode bila idealne – što ćeš više.

U takvim uvjetima u sprintu se najbolje  snašao Adam Rožmarić iz TK 042 koji je unatoč padu na biciklu i gubitku od dvije minute uspio osvojiti prvo mjesto, drugi je ciljem projurio Igor Goričanec iz TK  Međimurje s jednom minutom zaostatka, dok je treće mjesto osvojio Mladen Meštrović također iz TK 042. Ovo je kolo zbog uvjeta na stazi bilo i kolo rekorda jer su skoro svi natjecatelji koji redovito dolaze na ligu poboljšali svoje dosadašnje vrijeme.

Kod žena u sprintu  pobijedila je Karla Čović iz TK 042 ispred Jasmine Burek TK Hidraulika Kurelja iz D. Stubice, naravno i one su značajno poboljšale svoja vremena.

U supersprintu zanimljiv dvoboj vodio se za prvo mjesto između Gregora Stadaasa i Karla Seketina (obojica TK Međimurje), bilo je neizvjesno sve do trkačkog djela gdje se spremnijim pokaza Gregor i napravio razliku od preko jedne minute, treći je bio Petar Seketin također iz TK Međimurja.

Kod žena je također bilo neizvjesno – pobijedila je juniorka iz TK 042 Monika Radaković ispred dviju dama koje su se prvi puta okušale  u triatlonu – drugo mjesto osvojila je Smiljana Janžek koja je odradila svoj prvi triatlon na nagovor svoje prijateljice Lidije Levačić koja je ujedno osvojila treće mjesto, a  s nama je od prvog kola lige.  Ovo je samo jedan mali primjer kako triatlon hvata korijene i kod nas, jer u “zapadnom” svijetu to je sport s najvećim trendom rasta.

Ipak najljepša priča dogodila se na kraju kolone u super sprintu gdje su se nadmetali najmlađi i najstariji član lige. Naime simpatičnom  Tinu Bureku tek je 10 godina, a gospodinu Vučemilu “samo” 70, dakle razlika je 60 godina. Ali vjerujte nije to tako izgledalo na samoj stazi, sve je bilo neizvjesno do trčanja, kad su mlade noge Tina Bureka uspjele napraviti koliku-toliku razliku ispred g. Vučemila. Inače je i sama utrka između njih prošla u zdušnom bodrenju najprije  između njih dvojice, a najviše su ipak profitirali malobrojni  gledatelji koji su ih bodrili i prisustvovali nesvakidašnjoj utrci.

Treće kolo je prošlo i liga se zahuktava, bit će još ovakvih duela i zato pozivamo sve koji vole sport da nam se pridruže – na utrci mogu sudjelovati svi rekreativci s osnovnom opremom (kaciga, bicikl, tenisice) i upisati se u listu triatlonaca.

Sljedeće kolo na rasporedu je u srijedu 27. 7. sa startom u 18:15 sati, prijave su pola sata prije kod boćarskog igrališta na Aquacityu Varaždin

Vidimo se!

Rezultati 3. kola

Ukupni poredak

Autor: Ladislav Gregorinčić

- Marketing -

Nema postova za prikaz