IRONKIDS KLAGENFURT 2013

Tri pehara Rivalića u Klagenfurtu

Tri pehara i pregršt odličnih rezultata od najmlađih Rivalića na IRONKIDS triatlon natjecanju ove godine. Lana Vale, Lovro Pandža i Ivan Vuletić nastavili su prošlogodišnji uspjeh i popeli se na postolje IRONKIDS-a.

Ove je godine u utrci nastupilo 450 natjecatelja iz više od 20 zemalja; Velike Britanije, Španjolske, Austrije, Italije, Češke, Njemačke, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Rumunjske, Izraela, Nizozemske, Hrvatske… Od slavljenika ove godine. Lana Vale je osvojila svoj drugi Ironkids pehar, ovaj put srebrni. Lovro Pandža je osvojio pehar identično srebrnog sjaja, dok je Ivan Vuleti ćbio brončani.

U Klagenfurt smo stigli zajedno s malom ali glasnom ekipom prijatelja iz TK Matulji. Smjestili smo se u zoni natjecanja oko podne, upravo u trenutku kad je završavala posljednja utrka IRONGIRL natjecanja, koja je bila štafetna utrka djevojaka i njihovih mama. Odmah su pali dogovori da ćemo dogodine morati složiti par ekipa, ukoliko nam neko Hrvatsko državno prvenstvo ne poremeti planove. Dan nakon ove utrke održavao se Aquatlon Rovinj tako da su naše najjače natjecateljske snage kadeta ostale kući na pripremama. Zbog toga je na najmlađim nadama TK RIVALA ostalo da brane čast i prošlogodišnji odličan rezultat od jednog zlatnog i dva brončana pehara.

Najmlađe kategorije su imale zadatak preplivati 100 m i trčati 500 m. U prvoj skupini dječaka rođenih 2007. godine naš takmičar je bio Jan Martinović. Odlično je isplivao dionicu, u 6. vremenu ali je malo zapelo kod navlačenja tenisica u zoni izmjene tako da je Jan ukupno stigao 8.

Sljedeće predstavnike imali smo kod cura 2006. godišta. Lanu Vale i Miu Stanojević. Lana je isplivala kao druga i odličnom tranzicijom odmah krenula u trk što joj je bilo dovoljno za sačuvati poziciju i osvojiti strebro. Mia je isplivala 4. ali je u tranziciji prošlo malo više vremena te je nakon trčanja ostala na istom mjestu.

U istoj dobnoj skupini natjecao se Lovro Pandža kod dječaka. Bio je najbrži u plivanju, prvi krenuo u trčanje ali ga je u trci uspio prestići domaći takmičar te je Lovro stigao u cilj izvrstan, drugi. Pošto je i Leon sutradan osvojio srebro u Rovinju, moramo naglasiti da je obitelj Pandža dobila i drugog triatlonca na kojeg moraju biti ponosni.

Nastavile su se utrke cijelo poslijepodne, Nina Randij i Katarina Marina Vidmar su stigle 7. i 8. u godištu 2004. Gioia je stigla 7., Mai Storić 13. i Sara Božić 14. u godištu 2003. Josipa Vuletić je u utrci 2002. godišta stigla 11. U utrci dječaka 2002. godišta imali smo 6 natjecatelja. Rene Zbašnik je isplivao kao 8. i krenuo u trk, dok je Ivan Vuletić isplivao desetak sekundi kasnije ali je u izvrsnom trčanju, s 3. ukupnim vremenom stigao na postolje. Rene je bio ukupno 7., Leon Host 15., Karlo Kirinčić 17., Siniša Boca 19. i Mauro Grubiša 33. Filip Cvijetić je u utrci dječaka 2001. godišta stigao 11., Sandro Staničić 27., Patrick Storff  28. Tea Begonja je u utrci 2000. godišta došla 19., dok su naši dječaci istog godišta, Marin Jotanović i Arijan Ribičić stigli 11. i 16.

Sve u svemu, svi su odradili utrke najbolje što su mogli, veselili smo se postoljima ali jednako tako i svakoj uspješno završenoj utrci jer je u sportu najbitnije dati sve od sebe, a za rezultat… vidjet ćemo. Za ubuduće zaželimo svima još bolje uspijehe dogodine i da se ponovo okupimo na istom mjestu.

Autor: Damir Gruber

Nema postova za prikaz