DVA ZVONIKA

U Bujama MTB državna prvenstva i Jazavac trail

Ove godine će se državno prvenstvo u Cross-countryu održati u Bujama, ali kako bi vikend bio popunjen organizirano će biti i državno u eliminatoru, mlađoj MTB disciplini.

Utrke pod nazivom “Dva zvonika” koji su upravo zaštitni znak tog malog gradića u Istri vraćaju se na područje gdje su se utrke hrvatskog kupa već organizirale prije dvadesetak godina. U subotu 15. lipnja 2017. je na rasporedu Eliminator utrka koja je najzanimljivija za gledatelje pošto se odvija na kratkoj stazi, dinamičnoj i traži eksplozivnost natjecatelja sve pod budnim okom navijača.

Nedjelja je rezervirana za Cross-country utrku za sve kategorije od početnika do mastera D koji će na kraju dana doma otići okićeni kao novi državni prvaci. Staza je kombinacija šumskih puteljaka na zemljanoj podlozi uz pokoju dionicu kamenite podloge koja stvara dodatne poteškoće, ali bez opasnih dijelova. Svakako malo drugačija staza koja će biti jako brza i naporna uzimajući u obzir i srpanjske temperature koje čine dodatni napor vozačima.
Utrke koje organiziraju BBK Grožnjan i BK Montes samo su još jedan korak ka postavljanju Bujštine kao idealne biciklističke destinacije za pripreme, natjecanja ili jednostavnog uživanja na bicikli.
Osim ove dvije biciklističke manifestacije u subotu će se odvijati i trkačka utrka “Jazavac Trail” u organizaciji Olimpika iz Umaga, naravno potaknuti bujskim ogrankom tog kluba.
Potporu ovoj manifestaciji dali su Grad Buje, Sportska Zajednica Grada Buja, Turistička Zajednica Grada Buja, Nogometni Klub Buje i komunalno poduzeće Civitas Bullearum koji su prepoznali vrijednost manifestacije.

Više informacija o MTB utrkama

Više informacija o Jazavac trailu

Dva zvonika Face

Nema postova za prikaz