U Zagorju otvoren bike-frendly restoran i održano predavanje za biciklističke trenere

Restoran Kapelšćak u Stubičkim Toplicama prvi je bike-frendly ugostiteljski objekt u Zagorju – gostima koji do njega stižu biciklom odobrava popust od 10%

Bitno je napomenuti da se na taj način potiče zdraviji način kretanja te se djeluje na ekološku svijest građana. Osim spomenutih dobrobiti na taj način građani dvostruko štede: na gorivu i na konzumaciji hrane i pića, što je u ova recesijska vremena bitna činjenica.

U posljednje vrijeme također se sve češće viđaju ljudi koji iz Krapinsko zagorske županije svakodnevno na posao u Zagreb putuju biciklima na električni pogon te na taj način manje onečišćuju okoliš.

“U Zagreb svaki dan putujem na posao. Tam i natrag 80 do 100 kilometara. U jednom smjeru mi treba oko sat vremena, a ne gubim živce u gužvama na cesti ili čekanjima vlaka i tramvaja“.

Dana 28. i 29. siječnja 2012. je u neposrednoj blizini restorana Kapelšćak je u organizaciji Hrvatskog biciklističkog saveza održan seminar za biciklističke trenere. Valja naglasiti da je seminar takvog tipa u Hrvatskoj posljednji put organiziran prije sedam godina i da mu je nazočio puno manji broj slušatelja.

U Stubičkim Toplicama je potvrdu o odslušanom seminaru dobilo 62 polaznika iz svih krajeva Hrvatske. Predavači su bili profesori kineziologije sa završenom UCI edukacijom, Robert Pečnjak, Nino Ružička i Branimir Štimec. Seminar je predviđen za cestovne i MTB cross country i downhill trenere.

Teme seminara su bile: Teorija biciklističkog treninga, Planiranje i programiranje treninga, Metode testiranja sposobnosti biciklista, Biciklizam za početnike (biciklističke škole) i prehrana biciklista.

Autor: Vjeran Skupnjak

Nema postova za prikaz