NOVA GENERACIJA AKCIJSKIH KAMERA TVRTKE GARMIN®

Upoznajte GARMIN VIRB X i VIRB XE

Garmin je u travnju ove godine najavio novu generaciju HD akcijskih kamera, VIRB X i VIRB XE. Kompaktne kamere, sposobne snimati bogate, širokokutne snimke visoke rezolucije, VIRB X i XE, odlikuju se potpuno novom formom koja omogućuje još više opcija postavljanja.

Vodootporne do 50 metara, ove kamere novog dizajna, još su robusnije i ne zahtijevaju vanjsko kućište za snimanje pod vodom. Uz poboljšane video i audio performanse, VIRB X i XE obiluju nizom ugrađenih senzora i bežičnih funkcionalnosti koje će biti iskorištene pomoću nove G-Metrix™ funkcije za cijelu paletu podataka koje možete dodati na video za bogatije iskustvo gledanja.

VIRB X i XE ne donose samo najbolje za korisnika, već i za gledaoce, bez obzira o kakvoj aktivnosti je riječ. Bez obzira da li korisnik želi analizirati svoju snagu dodajući podatke mjerača snage Vector™, pohvaliti se visokim brojkama G-sile tijekom akrobatskog leta, ponovno proživjeti utrku i uspon snimljen pomoću fenix® 3 sata, ili vidjeti ubrzanje i maksimalnu brzinu na trkaćoj stazi, VIRB X i XE su ultimativne akcijske kamere.

“S novim dizajnom i poboljšanim opcijama snimanja, ugrađenim senzorima i uvođenjem G-Metrix funkcije, VIRB X i XE predstavljaju hrabar korak naprijed u evoluciji akcijskih kamera za korisnika, ali i profesionalca”, rekao je Dan Bartel, Garmin potpredsjednik za globalnu prodaju. “Izuzetno smo uzbuđeni što smo ovakve kamere stavili na tržište, s kojima se vidi ne samo sadržaj koji korisnici dijele, već također i kako daleko, kako brzo i kako zaista neopisivo je kretanje u njihovim avanturama.”

Dizajnirana za akciju

Snimanjem bogatog, širokokutnog videa, VIRB XE je dizajniran za profesionalno HD snimanje u 1440p/30fps i 1080p/60fps sa super slow-motion, stabilizacijom slike i raznim stupnjevima zoom-a. VIRB X snima jasnu HD snimku u 1080p/30fps i 720p/60fps sa slow-motion i zoom opcijama. Uz senzore za fotografiranje statičnih fotografija, obje kamere mogu slikati oštre statične fotografije i foto burst slike s kvalitetom slike do 12MP. Dodatno, VIRB XE ima Pro način rada s još naprednijim ručnim podešavanjem kamere kao što je kontrola balansa bijele, kontrola oštrine, kontrola profila boja, ISO limit i bias ekspozicije.

Namijenjene da izdrže najteže uvjete, obje kamere VIRB XE i VIRB X su vodootporne do 50 metara i nije im potrebno vanjsko kućište. Kamere imaju hidrofobnu, ravnu, staklenu leću, s kojom snimaju kristalno čisto, a tranzicija u vodu i iz vode dešava se bez tragova kapljica. Novi dizajn uključuje i novi mikrofon za iznimno čist zvuk, čak i ispod vode te Bluetooth Audio povezivost za Bluetooth slušalice ili mikrofon. VIRB X i XE također imaju poboljšane, profesionalnije i sigurnije nosače s protuklizećim prstenom za stezanje, što pruža maksimalni otpor pri udarcu i otpornost na vibracije.

VIRB X i XE su opremljene raznim ugrađenim senzorima, te mogućnošću bežičnog povezivanja s još više njih pomoću Bluetooth, ANT+ i Wi-Fi veze, tako da korisnici mogu snimiti i puno više od videa. S G-Metrix funkcijom, VIRB X i XE koriste interne senzore kao što je visokoosjetljivi GPS, akcelerometar i žiroskop, ali i kompatiblne uređaje i opremu kao što je HRM-Run pulsmetar, fenix multisport sat ili Vector mjerač snage, kako bi pratili kretanje u stvarnom vremenu i snimili više podataka o performansama. Dodatno, VIRB X i XE su kompatibilne s Bluetooth povezivim OBD alatima koji kako bi se mogli snimiti pravi podaci vožnje, kao što je brzina, broj okretaja i pozicija gasa.

S ugrađenom Wi-Fi komunikacijom, korisnici sada mogu spojiti VIRB X i XE sa VIRB Mobile aplikacijom na pametne telefone i tablete. S VIRB Mobile aplikacijom, korisnici mogu gledati snimku uživo kako bi podesili snimku i vidjeli što se snima, mogu kontrolirati i vidjeti više kamera ili čak brzo editirati i dodati G-Metrix podatke, čineći lakšim nego ikada učitavanje i dijljenje video sadržaja. Dodatno, kada su spojene s mobilnom aplikacijom, korisnik ih ne može izgubiti jer pomoću funkcije VIRB tragača, snima se posljednja poznata GPS pozicija kamere za lakše pronalaženje.

 

 

Kompaktna i jednostavna za korištenje

S novim dizajnom kamera VIRB X i XE jednostavno je koristiti akcijsku kameru i snimati sjajan video. Zaslon dijagonale 1 inča, visokog kontrasta, omogućuje brzu i laku konfiguraciju kamere, a kontrola pomoću jedne tipke trenutno “budi” uređaj i počinje snimati ili zaustavlja kameru. Kamera ima i posebnu tipku za fotografiranje koju možete koristiti i tijekom snimanja videa.

Korištenjem zamijenjivih ili punjivih baterija, VIRB X i XE mogu snimati do 2 sata u 1080p i pohranjivati video i podatke na microSD kartice. Kamere imaju vodootporne kontakte za robusno punjenje pomoću punjača bilo gdje na putu.

Jednostavno editiranje

VIRB Edit™, besplatan program za editiranje videa tvrtke Garmin, može automatski generirati odličan video, spreman za dijeljenje, s G-Metrix podacima koje je pohranila VIRB kamera. Korisnici mogu odabrati ručnu kontrolu za pregledavanje i editiranje snimaka, podešavanje G-Metrix podataka u grafičkim prikazima i dodavati muziku. Koristeći GPS vremenski pečat, VIRB Edit može automatski sinkronizirati snimku s više kamera za neprimjetne promjene kuteva snimanja u editiranju kompilacije s više kamera. VIRB Mobile aplikacija može se koristiti za brzo editiranje na telefonu ili tabletu. Pomoću aplikacije moguće je brzo rezati snimku, dodati grafičke prikaze MotionMetrix podataka i dodati muziku što čini učitavanje i dijeljenje sadržaja još bržim i bezbolnijim.

VIRB X i XE biti će dostupni u prodaji tijekom ljeta 2015. VIRB X će imati preporučenu maloprodajnu cijenu od 299 Eur, a VIRB XE 399 Eur.

 

Autor: Promo

Nema postova za prikaz