POZDRAV MORU

Uspio prvi POREČ Triatlon 1.9/85/20

Tjednima prije prvog porečkog triatlona formata 1.9/85/20 (half-ironman) u triatlonskim se krugovima tražio neopren više, iznicale su ponude za smještaj u Poreču i okolici, a izgleda da će se isto toliko dugo nakon utrke natjecatelji hvaliti postignutim rezultatima, osobnim rekordima i fotografijama – s pravom!

Prvi porečki Triatlon u ovom formatu u organizaciji TK Swibir iz Zagreba, TZ Poreč i agencije Happy Time, održan je proteklog vikenda, 21. i 22. rujna, na gradskoj rivi u Poreču. Dugi triatlon ili kako ga popularno nazivaju ”half”, misleći pritom na half ironman, u duljini 1,9 km plivanja, 85 km bicikla i 20 km trčanja, bilo je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ovoj disciplini. Uz glavnu utrku, organizirana je i utrka akvatlona u čak šest dužinskih kategorija na kojoj je nastupilo dvadesetak natjecatelja.

Kako je utrka međunarodnog karaktera, atraktivna lokacija i morski ambijent privukli su i veliki broj stranih natjecatelja (iz čak 11 europskih zemalja!), te ugodno iznenadili organizatore. Nastupilo je ukupno 192 natjecatelja i deset ekipa iz čak 50 klubova. Natjecatelji se zasigurno nisu razočarali posljednjim ovogodišnjim pogledom na more: ono im se odužilo sunčanim i toplim jutrom, te temperaturom vode od oko 22 stupnja. Podrške nije nedostajalo: ispred hotela Palazzo, tj. na mjestu starta i cilja glavne utrke, okupio se velik broj navijača: članova obitelji, timova, te znatiželjnih turista i šetača.

Što se tiče rezultata, svi koji su nastupili su već pobjednici, no spomenimo one najbrže. Prve tri žene su inozemne natjecateljice, tako je na prvom mjestu slavila Austrijanka Lisi Gruber (3:58:33), na drugom Mađarka Reka Brassay (4:15:41), a na trećem Čehinja Gabriela Loskotova (4:17:31). Nakon njih na četvrtom i petom mjestu su natjecateljice iz kluba domaćina – Swibirovke Marina Milković (4:19:22) i Maja Bonačić (4:30:16). Nastupilo je ukupno 26 triatlonki, bravo cure! U muškoj kategoriji najbrži je bio nedavni prvak na europskom prvenstvu u dugom triatlonu – Andrej Vištica iz TK Zagreb (3:39:09). Drugi je ciljem prošao Marin Koceić iz TK Split (3:40:18), a za njim Slovenac Mitja Mori iz TK Ljubljana (3:41:25), Austrijanac Flo Kriegl (3:42:43) i Nijemac Max Dapp (3:45:58).

Kako je ova utrka pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske, u nastavku donosimo prvih 5 žena, muškaraca:

Žene (pojedinačno PH u dugom triatlonu):

1. Marina Milković (TK Swibir)
2. Maja Bonačić (TK Swibir)
3. Nevenka Ćuk (TK Split)
4. Martina Ilijanić (TK Swibir)
5. Maja Marukić (TK Swibir)

Muškarci (pojedinačno PH u dugom triatlonu):

1. Andrej Vištica (TK Zagreb)
2. Marin Koceić (TK Split)
3. Aleksandar Grah (TK Albona Extreme)
4. Vinko Vrebac  (TK Swibir)
5. Viktor Sarić (TK Zagreb)

– Vrlo smo zadovoljni kako je sve proteklo, nije bilo nikakvih ozljeda niti nesreća. Budućnost ovog triatlona ovisi o gradskim strukturama, dobili smo pozitivne informacije od natjecatelja, svi su zadovoljni, čak i oni koji su bili kritični na početku. Ovo je način da omogućimo ljudima koji dolaze u Poreč na pripreme da triatlon imaju i ovdje, ali i da na taj način proširimo ponudu i turističku ponudu. – prenosi Glas Istre izjavu direktora utrke Gorana Vrusa.

Hrabrost da se uđe u ovakav rizičan projekt organizatorima iz TK Swibir se isplatila. Pokazali su da je i ovakve veće utrke moguće organizirati u Hrvatskoj i da naši natjecatelji željni dužih utrka ne moraju nužno putovati u inozemstvo. Riječi pohvale upućene su im od velikog broja zadovoljnih natjecatelja koji s nestrpljenjem očekuju drugo izdanje utrke.

Rezultati

Više fotografija pronađite na FB stranici utrke i TK Swibir.

 

Autor: 3sporta (mh) / foto: TK Swibir

Nema postova za prikaz