NAJATRAKTIVNIJI - BAJK PARK

Uspješan ZGX3 kros triatlon na Jarunu

U subotu, 27. rujna 2014., na prostoru SRC Jarun održan je niz natjecanja u kros triatlonu i duatlonu. Među njima je najvećeg ranga bilo Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu na dvije različite distance: supersprintu za mlađe kadete i kadete te u sprintu za mlađe juniore, juniore, elite kategoriju te sve dobne skupine. Na dvije promotivne utrke duatlona natjecali su se mali i veliki sportaši od 6 do 99 godina.

Staze su svojim dužinama i zahtjevnošću bile prilagođene vještinama svih skupina. Teren je, kako to i priliči kros natjecanju, bio 90% zemljan, a najveće je oduševljenjekod natjecatelja i kod publike izazvao „bike park“: elementi izrađeni od različitih materijala simulirali su vožnju po različitim terenima te su upravo na njima dobri vozači mogli demonstrirati svoja znanja u tehnici vožnje MTB bicikala i steči prednost pred manje vještima.

Zbog sigurnosti svih vozača i vozačica, tehnički tim utrke osigurao je alternativni prelazak svake prepreke i elementa. Zemljane staze, „single track“, vožnja šljunčanom plažom, kratki i strmi usponi te kamena i miješana pješčana podloga predstavljala je užitak i natjecateljima i gledateljima. Trkački dio staze uključivao je strmije obale oko jezera, plažu i sve prednosti prirodnog terena koje nudi Jarunski otok.

Posebnost ove utrke bila je velika vidljivost natjecatelja na samoj stazi sa nekoliko punktova namijenjenih gledateljima u centralnoj zoni događanja. Tako se napredak svakog sportaša na kružnoj stazi mogao bez problema pratiti iz kruga u krug. Za najmanje sportaše i gledatelje osmišljena je Kids fun zona u kojoj su se crtali i izlagli radovi vezani uz triatlon: bicikli, tenisice, sportaši i sportašice u utrci. Sponzori utrke i Izlagači sportske opreme i dodataka svojim su prisustvom ponudile dodatni sadržaj, a glazba i profesionalni voditelj doprinjeli su općoj dobroj atmosferi.

Nakon uloženog truda i rada članova Zagrebačkog triatlonskog saveza i stalne podrške sponzora i institucija Grada Zagreba, utrka je izmamila osmjehe i niz pozitivnih komentara te se i sa subjektivne strane može proglasiti uspješnom. Objektivni pokazatelji su također bili na razini: na pet različitih utrka nastupila su ukupno 124 sportaša i sportašica iz 11 klubova iz čitave Hrvatske, broj gledatelja i navijača bio je dvostruko veći, a u čitavoj organizaciji na sam dan utrke, u ulogama organizatora, sudačkog i tehničkog osoblja, redara, koordinatora i hostesa, sudjelovalo je više od 70 ljudi.

Prvo mjesto u sprint kros triatlonu zasluženo je osvojio Matija Krivec iz TK Swibir, 50-ak sekundi nakon njega srebrnu medalju osigurao je Matija Lukina, TK Rudolf Perešin, a 3. mjesto Gordan Petković iz TK Zrinski Novatec.

Kod žena u apsolutnoj kategoriji na sprint distanci uvjerljivo najbrža je bila Zorana Težak iz TK Triton, druga je bila Elisabetta Vitasović, TK Pula, a treća Martina Ilijanić, TK Swibir.

 

Ostale rezultate pogledaje na službenoj stranici Grabar Sporta.

Izvrsne fotografije u ovom članku ustupila nam je Maja Šarotar, a još fotografija možete pronaći na ovom linku.

 

 

 

Autor: ZGX3 / 3sporta / foto: Maja Šarotar

Nema postova za prikaz