VARAŽDIN - GRAD BAROKA I TRIATLONA

Uspješno završen 1. Triatlon Varaždin + VIDEO

Čak 92 triatlonca i triatlonke okupilo se jučer na Aquacityu, sportskom centru u blizini Varaždina, kako bi sudjelovali na 1. Triatlonu Varaždin, utrci za Kup Hrvatske u triatlonu u organizacije Triatlon kluba 042 Varaždin, Hrvatskog triatlon saveza, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Ovo natjecanje sastojalo se od tri utrke – aquatlon za djecu, supersprint triatlon (375 m plivanja + 10 km biciklizma + 2.5 km trčanja) za mlađe uzraste i rekreativce i na kraju sprint triatlon (750 m plivanja + 20 km biciklizma + 5 km trčanja).

Ovaj je sportski događaj imao i humanitarnu notu – tvrtka Kopitehna Varaždin u sklopu ovog natjecanja dodijelila je vrijednu donaciju Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u kojem se školuju djeca s poteškoćama u razvoju. Kako bi se zahvalili te pokazali svoje umijeće, djeca iz Tomislava Špoljara izradila su unikatne učesničke medalje koje su dodijeljene svim triatloncima prilikom ulaska u cilj.

 

Natjecanja su započela utrkom najmlađih. Aquatlon za djecu sastojao se od 75 m plivanja i 600 m trčanja. Na ovoj su utrci svoj potencijal mogli pokazati najmlađi – njih ukupno 12. Pobjednici ove utrke su Marko Paliska iz TK Pula u muškoj i Ira Vuković iz Triatlon kluba Rival Rijeka. Nastupili su i najmlađi natjecatelji iz mađarskog Barcsa.

Utrka supersprint triatlona okupila je po običaju mlađe “prave” triatlonce, ali i dosta rekreativaca koji su se željeli okušati u ovom atraktivnom sportu. Plivali su jedan krug od 375 m u jezeru, vozili 2 kruga od 5 km po (za promet zatvorenoj) cesti i na kraju trčali još 2.5 km. U ovoj utrci nije nedostajalo navijanja, ponajviše roditelja i rodbine djece koja su se srčano natjecala. Utrka je privukla 34 natjecatelja od kojih je čak 19 bilo žena. Na utrci je pobijedio Luka Paliska (TK Pula) s 34:27 min, ispred Luke Komića (TK Split) i Alexa Verzoczia (Triatlon Barcs). Kod žena su sva tri prva mjesta podijelile Mađarke iz Barcsa – Lili Nagy, Eszter Nagy i Sara Nagy.

Na kraju programa u 13 sati krenula je i elitna utrka dana, utrka sprint triatlona. Triatlonci i triatlonke na ovoj utrci imali zadatak preći dvostruko dužu stazu. Nakon starta iz vode plivali su dva kruga oko bova u jezeru. Prva je iz vode izašla Daria Pletikapa, jedna od naših najboljih triatlonki. Na biciklističkoj dionici su je dostigli muški kolege pa se veliki dio ove dionice odvijao u vožnji u većim ili manjim grupama. Nakon prelaska na trčanje jasno je bilo da će se ukupni pobjednik odlučivati između Eugena Jagušta i Mateja Marinkovića. Zajedničko trčanje i finiš u zadnjim metrima utrke donijeli su pobjedu Eugenu Jaguštu koji je utrku završio za 1:03:02 h. Samo dvije desetinke iza njega u cilj je ušao Matej Marinković dok je treći bio Gordan Petković, sva trojica iz TK Zrinski Novatec.

 

 

 

Kod žena je očekivano pobijedila Daria Pletikapa (TK Zrinski Novatec) s respektabilnim rezultatom 1:04:39 h. Evo njenog viđenja natjecanja:

– Ova mi je utrka posebno draga jer sam ovdje 2005. godine završila svoj prvi triatlon kada sam došla iz znatiželje i nisam ni pomišljala da bih se jednog dana mogla natjecati u Svjetskom kupu. Bilo je lijepo sjetiti se trenutaka te prve utrke. Danas sam zadovoljna jer sam napravila zaista dobar trening pred odlazak na Svjetski kup u Edmonton u nedjelju. Lijepa organizacija i lokacija sigurno će sljedeće godine privući i još više ljudi. Triatlon u Varaždinu ima dobru budućnost.

Iza Pletikape ciljem su prošle Višnja Škevin (TK Zagreb) i domaća natjecateljica Karla Čović (TK 042 Varaždin). Na sprint triatlonu nastupilo je ukupno 46 natjecatelja.

 

Organizator, Triatlon klub 042 Varaždin, posebno se želi zahvaliti sponzorima koji su i u ova krizna vremena odlučili pomoći – prije svega tu je Grad Varaždin koji je dao značajni doprinos u tehničkoj strani organizacije utrke, zatim tu su Mobit, Kopitehna, Aktival, Copy Centar Habulan, Enervit, Brooks, Huni bike shop, Extrem, Carlsberg, Magma, Atlantic grupa, Varteks & više, portal Zdrave stvari.hr, pekara Varaždinka i Jamnica. Cijeli su događaj popratili i lokalni mediji.

 

Rezultati:

Aquatlon.pdf

Aquatlon_kategorije.pdf

 

Supersprint_Zene.pdf

Supersprint_muski.pdf

Supersprint_kategorije.pdf

 

Sprint_muskarci.pdf

Sprint_zene.pdf

Sprint_kategorije.pdf

 

 

Rezultati po segmentima:

1-triatlon-varazdin-sprint.pdf

1-triatlon-varazdin-supersprint.pdf

 
Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz