BAKOVCI ŽIVE ZA SVOJU UTRKU

[VIDEO] Danas start Dvostrukog ultra triatlona u Bakovcima

Danas u 16 sati na umjetnom jezeru pored slovenskog mjesta Bakovci kreće još jedno izdanje dvostrukog ultra triatlona, tj. triatlona formata dvostrukog ironmana.

Natjecatelje očekuje 7.6 km plivanja, 360 km vožnje bicikla i 84.4 km trčanja. Nakon plivanja, koje se obično završava u predvečerje (limit je 4 sata), natjecatelji vrte 105 krugova noćnog biciklizma i nakon toga slijedi trčanje dva maratona. Ove godine vrijeme vjerojatno neće biti otežavajući faktor – prošlih je godina vrlo često temperatura zraka prelazila 35 stupnjeva Celzija.

Sa starta će krenuti 25 muških natjecatelja, među kojima i trojica s hrvatskom zastavom – Dario Ivanagić, Josip Dikon i Damir Ćurić. Nastupit će i četiri žene, a među njima je i Karla Čović koja će pokušati postati prva iz Hrvatske koja će završiti utrku ovakve dužina.

Svima želimo uspješnu utrku!

Službena stranica utrke

 

Prije dvije godine na ovoj je utrci nastupio Nenad Šimunko, triatlonac koji boluje od dijabetesa. Kako izgleda Dvojni ultra triatlon Bakovci iz njegove perspektive, pogledajte u priloženom videu.

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz