TOPLE VARAŽDINSKE TOPLICE

VIDEO/FOTO Održano Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu

Devedesetak natjecateljica i natjecatelja lijepa je brojka za kros triatlon u Hrvatskoj. Ovaj oblik natjecanja koji privlači prije svega triatlonce, ali je interesantan i brdskim biciklistima i trkačima, svi zainteresirani su mogli probati danas na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinskim Toplicama.

Bila je ovo druga utrka na istom mjestu, organizatori iz TK Međimurje i ove su se godine potrudili da sve protekne u najboljem redu, (za razliku od prošle godine) plivalo se u velikom olimpijskom bazenu na otvorenom, a biciklizam i trčanje je bilo (skoro) kao lani.

Održane su dvije utrke, supersprint kros triatlon za mlađe uzraste i građanstvo, koji se sastojao od 200 m plivanja, 4 km biciklizma i 1.5 km trčanja i glavna utrka, sprint kros triatlon s dionicama 500 m plivanja, 12 km biciklizma i 3.5 km trčanja. Dionice su kraće (u usporedbi s “običnim” triatlonom), ali su zato biciklizam i trčanje puno zahtjevniji. Biciklistička dionica koja se vozila po makadamu i šumskim putevima obližnjih šuma teška je i fizički i tehnički, s nekoliko ozbiljnih uspona i spustova, a blato na nekim mjestima gotovo onemogućava vožnju. A s obzirom da su utrci bili uglavnom triatlonci bolje naviknuti na “ispeglani” asfalt, moglo se primijetiti da je za neke ovo bila prava mala avantura. No sve je završilo samo s nekoliko padova i bez ozljeda.

Trčanje kroz šumu počinje jakom uzbrdicom, a takav je bio i ulazak u tranziciju i kasnije u cilj, pa je hodanja na trčanju bilo puno više nego na drugim triatlonskim utrkama. Vrijeme je bilo izvrsno, pravo kasnoproljetno, nakon prohladnog jutra mnogi su se kajali zbog nenanošenja “zaštitnog faktora”.

 

A sad o pobjednicima – na glavnoj sprint utrci uvjerljivo je pobijedio Matija Krivec (TK Swibir) s vremenom 49:45 min, iza njega je ciljem prošao njegov klupski kolega Vinko Vrebac (51:35 min) dok je treći bio Viktor Sarić iz TK Zagreb (52:30 min). U ženskoj konkurenciji najbolja je bila juniorka Tea Miloš iz TK Pula (59:13 min), druga je bila juniorka Ana Škifić (TK Pula, 1:05:50 h), a treća Martina Ilijanić iz TK Swibir (1:06:05 h).

Na kraćoj utrci najbolji su bili Luka Paliska (TK Pula), Josip Živković (TK Zrinski Novatec) i Duje Marić (TK Pula) kod muškaraca te Chiara Peruško (TK Pula), Dora Grgorinić (TK Pula) i Gabriela Bubanko (TK Hidraulika Kurelja) kod djevojaka.

Što na kraju reći, koju posluku poratikros triatlon postaje sve zanimljivija disciplina triatlona koja će se u idućim godinama sigurno razviti u jednu od njegovih najpopularnijih verzija.

Rezultati Sprint kros triatlon

Rezultati Sprint kros triatlon – kategorije

Rezultati Supersprint kros triatlon

P. S. Na utrci smo osim foto radili i video prilog koji možete očekivati za dan-dva.

 


 


Autor: 3 sporta / foto: Marko Duspara

Nema postova za prikaz