MOMAK IZ SUSJEDSTVA

VIDEO Steve Harvey – svjetski ultra triatlonski prvak

Prije nekoliko dana u meksičkom gradu Monterreyu održana je zadnja ovogodišnja utrka ultra triatlonskog svjetskog kupa. Radilo se o utrci deseterostrukog ironmana na kojoj je nastupilo desetak natjecatelja od kojih su samo dvojica došla do cilja, Steve Harvey i Sergio Cordeiro.

Utrka desetorostrukog ironmana održava se na način da natjecatelji kroz deset dana svaki dan odrađuju jedan triatlon ironman distance. To znači da sveukupno preplivaju 38 km, biciklom odvoze 1.800 kn i pretrče 422 km, ukupna distanca je 2.260 km! Osim njih utrku jednake dužine, ali u varijanti gdje se discipline završavaju jedna po jedna, završili su Kale Poland i Simon Bourne.

Ovaj događaj po svojoj organizaciji nije bio niti malo glamurozan. Odvija se u sportskom centru i parku u Monterreyu u Meksiku gdje su održane mnoge triatlonske utrke dužih distanci, ali i utrka za svjetski triatlonski kup 2011. godine. Steve Harvey svoje je dane završavao s vremenima oko 13 sati za ironman distancu, samo mu je jedan dan trebalo više od 14 sati, a zadnji, deseti ironman završio je za 12:30 h!

Steve Harvey, Englez iz Plymoutha, o kojem smo već pisali nakon njegovog nastupa na trostrukom ultra triatlonu u njemačkom Lensahnu, ovdje je ponovno pokazao svoju fizičku spremu, ali i čeličnu volju u svakodnevnoj borbi s kilometrima, ali i izuzetno teškim vremenom – dnevne temperature gotovo neprekidno su bile iznad 30 stupnjeva celzija. Njegovi ovogodišnji rezultati, već prije utrke u Meksiku, obećavali su osvajanje titule svjetskog prvaka u okviru Međunarodne ultra triatlon asocijacije IUTA, a utrka u Monterreyu samo je ovo potvrdila. Ranije je nastupio na dvostrukom ultratriatlonu u Velikoj Britaniji, gdje je bio drugi, na trostrukom u njemačkom Lensahnu, gdje je također bio drugi, na dvostrukom u Švicarskoj gdje je bio treći, a kraj sezone je zapečatio dvama pobjedama, u Virginiji na dvostrukom ultra triatlonu i u Meksiku na desetorostrukom.

 

Kako sam za sebe kaže, do prije nekoliko godina bio je posvećen izlascima, bio je strastveni pušač i na rubu alkoholizma, a život mu je išao silaznom putanjom. No smrt majke, koja je umrla od raka pluća, probudila ga je i potakla na drugačiji pristup životu. Knjiga Ultra Marathon Man Deana Karnazesa, kako nam je rekao, usmjerila je njegov život prema ultra distancama. Osnovao je zakladu i prikuplja sredstva za borbu protiv raka. Ovogodišnji rezultati Stevea Harveya dokazuju da je izabrao pravi put.

Upoznali smo Stevea u Njemačkoj i snimili kratki film o njegovom nastupu na trostrukom ultra triatlonu u Lensahnu:

 

 

Autor: 3sporta / foto: Simon Bourne

Nema postova za prikaz