TEŠKA UTRKA

Vištica odličan drugi na Embrunmanu

Foto: Trimax magazine

Jučer je u Embrunu održano 33. izdanje Embrunman utrke koju se smatra najtežom utrkom dugog triatlona. Nakon prošlogodišnje pobjede, hrvatski predstavnik Andrej Vištica je u utrku ušao sa startnim brojem 1 i sa ciljem da obrani titulu.

 

Utrka je startala u 6 sati dok je još bio mrak tako da se u prvih 10-ak minuta prati čamac s reflektorom. Nakon još jednog ispodprosječnog plivanja, Vištica je na biciklistički segment krenuo sa 6 minuta zaostatka za glavnim konkurentima.

Embrunman je napoznatiji po svojoj biciklističkoj dionici. Vozi se kroz francuske Alpe i u 188 km se savlada oko 3700 m vertikalnog uspona. Između ostalog staza prelazi preko Col d’Izoard koji se nalazi na 2360 metara nadmorske visine.

Foto: Trimax magazine
Foto: Trimax magazine

Na biciklu je inicijativu preuzeo Etienne Diemunsch iz Francuske koji je na trčanje krenuo s minutom i pol prednosti pred Južnoafrikancem Jamesom Cunnamom, dok se Vištica probio na 3. mjesto sa 7 minuta zaostatka.

Za razliku od kišne i prohladne prošle godine, ovaj put je osvanuo vruć dan s maksimalnom temperaturom oko 30 stupnjeva što je dodatno otežalo trčanje. Vrućina je najviše odgovarala Cunnami koji već na početku maratona probio na prvo mjesto i tu poziciju zadržao do kraja. Vištica se do kraja uspio probiti do 2. mjesta, dok je 3. mjesto zauzeo Gustavo Rodriguez Iglesias iz Španjolske.

Kod žena pobjedu je odnijela Carrie Lester iz Australije, ispred domaćih natjecateljica Charlotte Morel i Camille Deligny.

„Danas sam dao sve od sebe, ali Cunnama je bio bolji. Zadovoljan sam drugim mjestom, uvijek je dobro biti na postolju. Međutim, malo manje sam zadovoljan izvedbom na utrci. Prošle godine sam odradio puno bolju utrku. Mislim da je glavni uzrok ganjanje bodova za Havaje. Zbog toga sam ove godine do Embrunmana imao jednu Ironman utrku više, tako da je falilo svježine, a i vremena za kvalitetniju pripremu.“ – izjavio je Andrej Vištica nakon utrke.

TOP 12

1          James CUNNAMA 09:35:45
2          Andrej VIŠTICA + 15:09
3          Gustavo RODRIGUEZ IGLESIAS + 23:45
4          Herve FAURE + 28:08
5          Thibaut HUMBERT + 30:35
6          Etienne DIEMUNSCH + 37:16
7          Fredrik CRONEBORG + 37:51
8          Arnaud GUILLOUX + 40:35
9          Guillaume LECALLIER + 43:10
10        Maxime BENEY + 45:07
11        Matt BURTON + 49:20
12        Cedric JACQUOT + 55:26

Foto: Trimax magazine

Nema postova za prikaz