BRONCA ZLATNOG SJAJA

Vištica treći na Ironmanu UK, ostvario plasman na Havaje!

Na jučer održanom Ironmanu UK u engleskom gradu Boltonu, Andrej Vištica zauzeo je odlično treće mjesto!

 

Nakon plivanja u jezeru Pennington Flash Vištica se našao na 9. mjestu. Najbrže su isplivali Francuz Guillaume i Britanac Wiltshire, sedam minuta iza njih se nalazila grupa od šest natjecatelja, dok je hrvatski predstavnik iz vode izašao dodatne dvije minute iza te grupe.

Guillaume je preuzeo kontrolu na biciklu i u prvih 120 kilometara povećao prednost na preko 10 minuta. Međutim, u završnim kilometrima imao je probavnih problema pa mu se do kraja dionice prednost smanjila na 4 minute.

IMG_20160717_221203

Vištica je završio biciklistički segment na 7. mjestu. Poteškoće za Francuza su se nastavile i na trčanju pa je nakon 15 kilometara i odustao. Vodstvo je preuzeo Estonac Kostegarov i uspio ga zadržati do kraja. Na drugo mjesto se plasirao Nijemac Thomschke, dok se prava borba vodila za treće mjesto. Šveđanin Danielsson je na početku trčanja imao preko 10 minuta prednosti pred Višticom. Odličnim trčanjem u prvih 33 kilometra Vištica je tu prednost smanjio na nešto više od jednu minutu. Činilo se da je pitanje trenutka kad će prestići Šveđanina, ali tada su za hrvatskog predstavnika počeli problemi s grčevima. Unatoč grčevima, u zadnjim kilometrima je prestigao Danielssona i popeo se na stepenicu pobjedničkog postolja.

“Trebao mi je plasman u prva tri na ovoj utrci da osiguram kvalifikaciju na Ironman svjetsko prvenstvo na Havajima, tako da mogu reći da sam cilj ispunio. Zadovoljan sam plasmanom, ali ne u potpunosti i izvedbom na utrci. U prve dvije discipline sam malo podbacio i na sreću sam uspio popraviti stvari na trčanju. Mislim da sam u zadnja dva mjeseca imao previše utrka, što ne ostavi puno vremena za trening tako da je forma počela kliziti nizbrdo. Sad me čeka mjesec dana visinskih priprema u St. Moritzu iza čega krećem u drugi dio sezone. Lani sam nakon visinskih priprema napravio rezultatski iskorak, pa se nadam da će tako biti i ovaj put.” izjavio je Andrej Vištica nakon utrke.

 

Što misliš o temi?