PRVA LJUBAV ZABORAVA NEMA

Vraća li se Lance Armstrong profesionalnom triatlonu?

U subotu 24. rujna održana je utrka xterra triatlona koju je obilježio nastup biciklističke legende Lancea Armstronga. Nakon 22 godine Lance se vratio triatlonu u pro kategoriji i to na utrci off-road triatlona. Na utrci održanoj u saveznoj državi Utah, pobjedili su Francuz Nico Lebrun i Kanađanka Melanie McQuaid.

U muškoj konkurenciji, nakon dva kruga plivanja od 750 m odvojio se Australac Ben Allen. Drugi je iz vode izašao Brenden Rikita, a treći Craig Evans. Na biciklističkoj stazi dugoj 28 km, na vrh se probio Dan Hugo iz Južnoafričke Republike. Drugu tranziciju je napustio s dvominutnom prednošću pred sunarodnjakom Conradom Stolzom, na trećem mjestu se našao Francuz Nico Lebrun, a na četvrtom Lance Armstrong. Utrka je bila neizvjesna do samog kraja. Na trčanju je Hugo djelovao brzo, ali nije mogao protiv odličnog trkača Lebruna koji ga je prošao nakon šest kilometara. Lebrun je pobjedio s vremenom 2:24:26. Zanimljivo je da je Lebrun Armstronga prošao na biciklističkoj dionici.

Nakon ulaska u cilj, Lebrun je rekao: “Kad sam došao u drugu tranziciju vidio sam Conradov i Danov bicikl. Pomislio sam, dobro je, treći sam. Mogu ja to. Sada samo moram dobro tempirati. Stigao sam Dana nakon četiri milje. Dan nije pokušao ići sa mnom, zna da sam dobar trkač.

Dan Hugo je ušao u cilj sa malim zaostatkom, a pobjedničko postolje je popunio Josiah Middaugh.

Dan Hugo: “Dugo nisam bio tako nervozan. Veliko hvala Armstrongu što je došao. Nikad nismo imali ovakvu xterru; energija, iščekivanje, uzbuđenje koje je utrka izazvala u Južnoafričkoj republici. Danas je sve djelovalo puno veće“.

Favorit utrke i prošlogodišnji pobjednik Conrad Stoltz, uzeo je četvrto mjesto, a Lance Armstrong sa solidnim trčanjem peto. Lance je nakon utrke je rekao “Bio sam izvan sebe i samo sam se trudio ostati skoncentriran na ono što radim. Mnogo vremena je prošlo. Uopće nisam spavao ove noći.

 U ženskoj utrci, Christine Jeffrey je odlično plivala i prva izašla iz vode. Na biciklu se dobrom vožnjom na vrh probila Kanađanka Melanie Mcquaid. Trud na biciklističkom segmentu se isplatio kada je Mcquaid krenula na trčanje sa značajnom prednošću pred konkurencijom. Iza Kanađanke na trčanju je dobro išla Škotska natjecateljica Lesley Paterson, ali prednost koju je Mcquaid napravila na biciklu nitko nije mogao dostići. Paterson je uzela drugo mjesto, dok je još jedna Kanađanka Danelle Kabush popunila pobjedničko postolje. Amerikanke Kelly Cullen i Emma Garrard su završile četvrta i peta.

XTERRA USA Championship
Ogden & Snowbasin Resort, Utah – 24.9.2011.

1.5km plivanje, 28km bicikl, 10km trčanje

Muški
1. Nico Lebrun (FRA) 2:24:26
2. Dan Hugo (JAR) 2:24:50
3. Josiah Middaugh (SAD) 2:25:37
4. Conrad Stoltz (JAR) 2:27:30
5. Lance Armstrong (SAD) 2:29:25

Žene
1. Melanie Mcquad (KAN) 2:43:00
2. Lesley Paterson (SCO) 2:45:59
3. Danelle Kabush (KAN) 2:47:43
4. Kelley Cullen (SAD) 2:49:24
5. Emma Garrard (USA) 2:52:01

Autor: triathlon.competitor.com

Nema postova za prikaz