IRONMAN KONA JE MAČJI KAŠALJ PREMA OVOM :)

Završila Triatlon liga 042 Varaždin

Može li se neki triatlon u Hrvatskoj približiti onom na Havaiima, u Koni (gdje je sve i počelo)? Teško! Prije svega, u Hrvatskoj se već neko vrijeme ne održavaju Ironman utrke (niti utrke tog formata), takav broj natjecatelja, novac i organizacija neostvarivi su kod nas. No imamo nešto po čemu se ove godine približavamo Kona standardima. Vrućinu! Nekoliko zadnjih dana (osobito) kontinentalnu Hrvatsku zapljusnuo je (kažu) vruć vjetar iz Afrike. Nešto je divlje u zraku pa teško dišemo i prirodno tražimo hlad, klimu, vodu…

Jučer je zadnje kolo Triatlon lige 042 u Varaždinu bilo pakleno! Dnevna se temperatura penjala do 37 stupnjeva C, a do starta utrke u 18:15 spustila se tek za nekoliko crtica. No triatlon je takav sport i baš ga zato volimo – ima tu malo mazohizma, želje za dokazivanjem (sebi i drugima), ali prije svega želje za dobrim emocijama koje se doživljavaju na svakoj utrci. Tom “fixu” teško je odoljeti bez obzira na vremenske uvjete. Jučer je po svoju dozu došlo 45 natjecatelja – najviše ove godine. Tako je i red, ipak je ovo bilo zadnje kolo i do iduće godine Aquacity odmara od triatlonskih natjecanja.

U ovom zadnjem kolu u sprintu kod muškaraca slavio i ukupni pobjednik lige Matija Avirović (TK Međimurje). Suvereno je pobijedio jučer i tako u ukupnom poretku slavio s maksimalnim brojem bodova pobijedivši svaki puta kad se pojavio. Drugo mjesto jučer osvojio je junior iz domaćeg Triatlon kluba 042 Varaždin Adam Rožmarić (nastupio na svih 8 kola lige!) koji je rutinski odradio i ovaj triatlon. Na kraju je u ukupnom poretku osvojio drugo mjesto. Treći je ciljem projurio Saša Moslavac (TK Međimurje), ali je u ukupnom poretku sprinta već prije treće mjesto osigurao Igor Goričanec također iz TK međimurje.

Kod žena u sprintu sve se znalo već nekoliko kola prije kraja, a i jučer je prema očekivanju poredak opet bio isti. Ciljem je prva prošla Karla Čović (TK 042) ispred sve bolje i bolje Iris Rožmarić (TK 042) i Jasmine Burek (TK Hidraulika Kurelja). One su i pobjednice lige upravo u tom redosljedu Čović, Rožmarić, Burek.

Kako je i bilo najavljeno najuzbudljivije je bilo u muškom supersprintu. U borbu za prvo mjesto uputila su se četvorica juniora TK Međimurja. Iako je jučer slavio Gregor Stadaas ispred braće Seketin, Petra i Karla, prvo mjesto ukupno osvojio je Karlo Seketin s prednošću od tri boda ispred brata Petra i četiri boda ispred Stadaasa. U ovom razvoju događaja najveći gubitnik je Mario Vlahinja koji je do jučer vodio u ukupnom poretku supersprinta, no jučer nije mogao držati priključak s ovom trojicom pa mu je tako treće mjesto izmaklo za manje od jednog boda. U ženskoj konkurenciji je Sara Rožić jučer u direktnom dvoboju s Monikom Radaković uspjela osvojiti prvo mjesto, a samim tim i prvo mjesto u ukupnom poretku. Treća jučer, a i ukupno bila je Petra Radaković.

Prigodno za zadnje kolo triatlonci su se zajednički fotografirali za uspomenu, a organizatori iz Triatlon kluba 042 podijelili su majice svim sudionicima lige, na kojima treba zahvaliti sponzoru, tvrtki Superna, koja je prepoznala i nagradila trud sportaša. Osobitu zahvalu zaslužuju svi gledatelji i roditelji koji podržavaju svoju djecu u bavljenju triatlonom, a najveću zahvalu volonteri koji su nesebično pomagali u organizaciji lige.

Podjela medalja i pehara najboljima vjerojatno će se održati idući petak, 2. rujna na stadionu Sloboda u Varaždinu.

Rezultati 8. kola

UKUPNI POREDAKAutor: 3 sporta

Nema postova za prikaz