NOGA VEĆ SAMA BEŽI

14. GARMIN Sljemenski maraton – najava

U valu ljetnih najava došao je red i na Sljemenski maraton. 14. po redu, održava se u nedjelju, 14. srpnja s početkom u 10:30. Ako je još uvijek nejasno, mjesto radnje je Medvednica, točnije, start se nalazi na samom vrhu (Sljeme), ispod TV tornja (nemreš fulati!).

Ove godine, organizator AK Sljeme otvorio je prijave na 4 utrke:

Maraton, u duljini 42,2 km, točnije tri kruga za one hardcore trkače. Kategorije trkača na maratonu su  MS (do 39), M40 (40-44), M45 (45-49), M50 (50-54), M55 (55-59) i M60 (60+), a trkačica ŽS (do 39) i ŽV (40+).

Utrku na 14 km, pa da se uz pivo stigne gledati maratonce kako puštaju dušu (start i cilj je na istom mjestu, a maratonci radeći krugove prolaze kroz njega). Uz manje kategorija, natjecati se mogu seniorke (do 39), veteranke (40+), te seniori (do 39) i veterani (40+).

Mali sljemenski krug (4 km), za pomladak i početnike. Natječu se žene i muškarci. Godine: nevažno ovaj put, bitno da se trči.

Za one sklonije timskom radu, tu je maratonska štafeta: 3×14 km. Štafete su tročlane (svaki trkač trči jedan krug), a barem jedan član štafete mora biti suprotnog spola. Kategorizacija je po zbroju godina svih u štafeti, pa su tu štafete do 99, 100-119, 120-139 i 140+. ‘Ko voli nek’ izvoli!

Nekima je ovaj maraton poznatiji pod nazivom ”Kuda idu divlje svinje”, pa su kao nagrade pripremljene već tradicionalne originalne sljemenske statue divlje svinje. One će krasiti police prvih troje u maratonu (M+Ž), te svakog člana pobjedničke štafete. Navedene kategorije dobivaju sljemenske medalje, a svi koji završe maraton i finišersku medalju. Isplati se doći i sudjelovati u tomboli koja se održava nakon proglašenja: najsretnija i najsretniji dobivaju Garmin Forerunner 110HRM.

Ako se netko želi pripremiti i razgledati, krug od 14 km ima visinsku razliku 766 m, a povezuje točke Vrh Sljeme (TV-toranj) – Tomislavac – Žensko sedlo – Erberov put – Krumpirište – Srnec – Špilja Medvednica – Horvatovih 500 stuba – Hunjka – Danjka – Puntijarka – Snježna kraljica – Sljemenska kapelica – Činovnička livada – Zadnja stanica žičare – Vrh Sljeme.

Na rok za predprijave i nešto jeftiniju startninu smo na žalost zakasnili, no još uvijek je moguće prijaviti se online na web stranici www.aksljeme.com. Detalji o prijavama, startnini i općenito utrci mogu se naći na istom linku.

Na Sleme, na Sleme…

Izvještaj (živopisan) od prošle godine. Smile

Autor: Majda Horvat / foto: AK Sljeme

Nema postova za prikaz