MORE JE JOŠ HLADNO

5. Rapski triatlon – Matija Krivec i Tea Miloš pobjednici sprinta

U subotu, 8.lipnja 2013. održan je u Gradu Rabu Rapski triatlon. Ove godine Rapski triatlon proslavio je i svoj mali jubilej, 5. godinu održavanju.

I ovogodišnja, odlična utrka, pokazala je da je Rab odlična destinacija za utrke triatlona, a posebnost joj dodatno daje nešto zahtjevniji biciklistički segment staze u sprint triatlonu gdje se bicikla vozi od Grada Raba do trajektne luke Mišnjak i nazad.

5. Rapski triatlon činilo je pet utrka; utrke aquatlon za djecu u kojima su djeca plivala 50 m i trčala 500 m, a utrka je podjeljena u tri djela;  za djecu starosne dobi  2006.god. i mlađi, starosne dobi 2004. i 2005.  i djecu rođenu 2002. i 2003. godište, zatim utrka triatlon za djecu za djecu rođenu 2002. i mlađe, gdje se plivalo 50 m, vozilo bicikl 2000 m i trčalo 500 m, utrka supersprint triatlona gdje se plivalo 375 m, vozilo bicikl 10 000 m i trčalo 2500m, glavna utrka u sprint triatlonu sa 750 m plivnja, 20 000 m vožnje bicikla i 5000 m trčanja, te štafete u sprint triatlonu sa tri člana, od kojih jedan pliva, jedan vozi bicikl, jedan trči. Utrke u sprint i supersprint triatlonu bodovale su se za Hrvatski kup.

Utrke je pratilo vrlo lijepo i sunčano vrijeme s 26′ C i temperaturom mora od 19′ C, pa je bilo dozvoljeno i plivanje u odjelima, a najveći broj natjecatelja plivačka odjela nije koristio.  Ukupno, u svim utrkama nastupilo je 162 natjecatelja-ica i 6 štafeta;  u aquatlonu 58 djece, triatlonu za djecu 31 natjecatelj-ica, supersprintu 36 i sprint triatlonu 37 natjecatelja-ica.

U aquatlonu za djecu rođenu 2006. i mlađi prvi od dječaka stigao je Lovro PANDŽA iz TK Rival, drugi Tedi VELIČKOIĆ TK Pula i treći Tin SANKOVIĆ iz TK Matulji. Od djevojčica  prva je Nicole FORNAŽAR iz TK Pula, druga Mia STANOJEVIĆ iz TK Rival i treća Doris KURELIĆ iz TK Rab.

U aquatlonu za djecu rođenu 2004. i 2005. prvi je Daniel LUNKO iz TK Pula, drugi Marin MODRUŠAN TK Pula i treći David RUTAR TK Matulji. Od djevojčica prva je  Nina RANDELJ iz TK Rival, druga Aurora VALINČIĆ iz TK Rival i treća Katarina Marina VIDMAR iz TK Rival.

U aquatlonu za djecu rođenu 2002. i 2003. od dječaka prvi je Juraj TOPIĆ iz TK Pula, drugi Siniša BOCA iz TK Rival i treći Mauro JUŠIĆ iz TK Matulji, a od djevojčica prva je  Leonarda PAVLIN iz TK Pula, druga Gioia GRUBER iz TK Rival i treća Sara BOŽIĆ iz TK Rival.

U triatlonu za djecu u apsolutnom poretku od dječaka prvi je Marko VELIČKOVIĆ iz TK Pula, drugi Ivan VULETIĆ iz TK Rival i treći Adrijan LUNKO iz TK Pula, a od djevojčica prva je Tea BEGONJA iz TK Rival, druga Katja BAKIA iz Cresa i treća Josipa VULETIĆ iz TK Rival.

U supesprint triatlonu u kategoriji mlađih kadeta prvi je Pjeter NUA iz TK Rival, drugi Fran VOZILA iz TK Pula i treći Stefan GAGIĆ iz TK Pula, a od mlađih kadetkinja prva je Zara BAKOVIĆ iz TK Zrinski Novatec, druga Dorotea ČARGONJA iz TK Rival i treća Leonarda STRENJA iz TK Rival.

U supesprint triatlonu u kategoriji kadeta prvi je Luka GRGORINIĆ iz TK Pula, drugi Josip ŽIVKOVIĆ iz TK Zrinski Novatec i treći Denis PLEŠE iz TK 042, od kadetkinja prva je Chiara PERUŠKO iz TK Pula, druga Lucija PETROVIĆ iz TK Rival i treća Karla ŠEŠELJA iz TK Rival.

U glavnoj utrci, u sprint triatlonu, u apsolutnom poretku od muškaraca prvi je Matija KRIVEC iz TK Swibir, koji je utrku završio za 1:04:28.369, drugi je Eugen JAGUŠT iz TK Zrinski Novatec i treći Blaž BARAC iz TK Rival, kojemu je ovo i prvo natjecanje u sprint  triatlonu. Od žena prva je Tea MILOŠ iz TK Pula sa vremenom 1:13:37.084, druga je Maja BONAČIĆ iz TK Swibir i treća Nika BEGIĆ iz TK Triton.

U sprint štafetama prvo mjesto pripalo je štafeti SENJSKI FAKINI sa vremenom 1:15:18.598, druga je mješovita štafeta TK Rab/TK Rival i treća štafeta TK Tritona.

Inače, na 5. Rapskom triatlonu prvi puta su nastupala u utrkama aquatlona i triatlona za djecu djeca novoosnovanog TK Rab. Djeca su polučila dobre rezultate, što pokazuje da se i na Rabu uspješno počinje razvijat ovaj atraktivan, zahtjevan, ali i izrazito zdrav sport.

Organizator  5. Rapskog triatlona je TK Rab, suorganizator TK Rival, a urtka je održana pod pokroviteljstvom Grada Raba, TZ Grada Raba i Zajednice športova PGŽ.

Uz bogat sportaski i zabavni program utrke je pratilo i obilje zdrave hrane i pića, sa mnogo voća, vode, plave ribe i nezaobilaznog „pasta partya“, a vrlo dobroj organizaciji utrke dala je doprinosi i udruga za mlade Kocka iz Raba, koja okuplja  mlade volontere koji su bili raspoređeni po stazama i zoni izmjene.

Svi rezultati 5.Rapskog triatlona mogu se vidjeti na http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/rapski-triatlon/

Autor: Mirna Međimorec

Nema postova za prikaz