KIŠA NE ZNA ZA GRANICE

8. Panonski maraton spajao je tri države

U nedjelju, 24. srpnja održan je 8. Panonski maraton triju država u organizaciji BK Mure Avanture i slovenskih i mađarskih partnera, Kolesarskog kluba Lendava i sportskog društva Mockorgok iz Lentija.

Start i cilj je ovaj puta bio u mjestu Toplice Sveti Martin. Četiri mjeseca intenzivnih priprema za ovaj događaj, na kraju je pokvarila kiša. Sukladno prognozi vrijeme ovaj puta nije bilo naklonjeno, svega 14 C stupnjeva temperature i jaka kiša pokvarila je doživljaj. Iz tog razloga sudionika je bilo znatno manje, čak trećina nego proteklih godina. Ukupno je nastupilo 126 hrabrih biciklista, Veliki maraton (105km) vozilo je 57 biciklista, Srednji maraton (63km) prošla su 43 vozača, Mali obiteljski maraton vozilo je 4 biciklista, dok je na brdskom XCM maratonu sudjelovalo 22 vozača. S obzirom da je ovogodišnji start bio u Hrvatskoj najviše je bilo domačih biciklista čak 64, slovenskih 40 i mađarskih 22.

Ova međunarodna manifestacija unatoč slabim vremenskim uvjetima za vožnju završena je bez ikakvog problema i bez ijednog pada. Kao svake godine, maraton je organiziran na visokoj razini, pa je tako uz stazu kroz tri države bilo prisutno više od stotinu redara, vatrogasaca i ostalih, svaka trasa imala je pratnju isperd i iza, lječničku ekipu, a uzduž staze bile su postavljene okrepne točke gdej su sudionici maratona mogli predahnuti i osvježiti se u tijeku vožnje. Pri povratku u cilj svaki sudionik primio je medalju za uspješno sudjelovanje. A domaćini su pripremili i zanimljiv kulturni program, u kojem su se predstavile udruge s područja triju država. Bila je organizirana i nagradna igra u kojoj su sudionicima maratona podijeljene bogate nagrade (bicikl, vikend paket noćenja i sl.). Nakon zajedničkog obroka biciklisti su nastavili uživati u kupanju u tolim bazenima Toplica Sveti Martin.

Kao organizator iznimno smo zadovoljni održanom manifestacijom i smatramo da je s obzirom na vremenske uvjete ovaj 8. Panonski maraton triju država u potpunosti uspio, što dokazuju i zadovoljni osmjesi sudionika koji su se nakon naporne vožnje vračali u cilj. Koristimo priliku i zahvaljujemo se svima koji su pomogli u realizaciji maratona, sponzorima, a posebno sudionicima koji su pokazali jaku volju i odvozili ovu tešku trasu.

Autor: BK Mura Avantura

Nema postova za prikaz