U NISKOM STARTU ZA KROS U KVARTU

adidas pokreće kvartovski kros u Zagrebu

adidas nastavlja aktivno ulagati u razvoj trčanja u Hrvatskoj te ove sezone pokreće originalan format utrka pod nazivom adidas kvartovski kros. Ideja kvartovskih kros utrka je da okupe trkače svih dobi i razina da zajedničkim trčanjem i međusobnim natjecanjem ožive parkove i ulice zagrebačkih kvartova. Prva utrka održat će se u subotu, 26. svibnja u parku Ribnjak.

U prvoj sezoni bit će organizirano 5 adidas kvartovskih kros utrka koje će kretati iz parkova Medveščaka (Centar), Zapruđa (N.Zagreb), Knežije (Trešnjevka), Folnegovićevog naselja (Trnje) i Gajnica (Črnomerec). Ideja organizatora je da se u narednim godinama utrke prošire i na druge kvartove. adidas kvartovske kros utrke će se trčati vikendima ujutro, a glavnoj kros utrci, koja će ovisno o lokaciji biti duga između 3 i 5 kilometara, prethodit će školske utrke na 200 i 800 metara te utrka građana na 1000 metara.

Bez obzira na kvart u kojem se utrka održava, trkači se na svakoj utrci natječu za kvart iz kojega dolaze te ostvarenim rezultatima sakupljaju bodove za “ekipu” svojeg kvarta. Tako će se za “ekipu Trešnjevka” natjecati trkači iz kvartova Ljubljanica, Voltino, Knežija, Srednjaci, Jarun, Vrbani, Prečko, Rudeš i Trešnjevka. Po završetku svih 5 kroseva, najuspješnija “ekipa”, ali i svaki trkač koji nastupi na svim utrkama, osvajaju nagrade. Dvije najbolje osnovne škole ulaze u finale koje će se održati prije Zagrebačkog maratona.

Voditeljica kvartovskih kroseva je Veronika Jurišić, višestruka državna prvakinja, rekorderka Hrvatske u ultramaratonu te osvajačica 23 državna odličja, uključujući i kros. Sudjelovanje su najavili i drugi profesionalni trkači, među kojima i državna prvakinja na srednje i duge pruge Matea Matošević. Trkači će na utrkama moći isprobavati adidasove inovacije za trčanje, a ritam će utrkama davati DJ Chill, glazbom koju će birati i sami trkači.

 

adidas kvartovski kros – raspored utrka:

26. 05. – Centar: kvart Medveščak (park Ribnjak)

15. 06. – Novi Zagreb: kvart Zapruđe (park Majera)

06. 07. – Črnomerec: kvart Gajnice (park Lorce)

14. 09. – Trešnjevka: kvart Knežija

28. 09. – Trnje: kvart Folnegovićevo naselje

 

Prijave i detaljne informacije o utrkama dostupne su na www.adidastrcanje.hr

na Facebook stranici

i u adidas shopovima u Ilici 28 i Arena centru u Zagrebu.

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz