OD OCEANA DO OCEANA

ARES BURŠIĆ – PRVI HRVAT KOJI JE ZAVRŠIO RACE ACCROSS AMERICA!

Ares Buršić, član Ultracycling Teama Sveta Nedelja i naš ACP predstavnik za brevete završio je najtežu biciklističku utrka na svijetu, epsku Race Accross America i tako postao prvi Hrvat u povijesti kojem je to uspjelo!

Utrka je krenula prije 11 dana iz Oceanside u Kaliforniji, na obali Tihog oceana, a Ares i ekipa upravo su prošli njezinim ciljem na drugoj strani SAD-a, na obali Atlantskog oceana, u Annapolisu. Trasa iznosi oko 5.000 kilometara s više od 50.000 metara visinske razlike (pet i pol puta na Mount Everest). Utrka je bicikliste vodila kroz 12 država i četiri vremenske zone. Ovo je svojevrsni transkontinentalni time-trail, a Ares je nastupio u kategoriji solo vozača i utrku završio na devetom mjestu u svojoj kategoriji.

Njegovu ekipu u dva su vozila činili su Josip KresonjaErvin ŠkacanBojan GunjevićDarko Černeha, Ino Cvitešić te Roberto Setnik koji se iz dana u dan javljao izvještajem i fotografijama s utrke. Donosimo i njegov posljednji izvještaj s RAAM-a:

– Nakon 11 dana, 4 sata i 39 minuta zaustavljeno je službeno vrijeme utrke Race Across America za našeg predstavnika Aresa Buršića. Dugo se čekao dolazak na zadnju kontrolu prije finiša, nakon koje suci u službenom vozilu prate vozača u cilj. Veselje je bilo tim veće što su nam za suce na zadnjoj kontroli dodjeljeni poznati slovenski ultrabiciklist i pobjednik ovogodišnjeg RAW-a Marko Baloh i njegova supruga Irma. Nakon prolaska kroz cilj, Ares je odradio intervju, a zatim i slikanje sa svojom suprugom Ivanom, kćerkom Martinom, roditeljima i rođacima koji su ga došli dočekati u cilj. Tradicija je da se prilikom slikanja s timom digne u zrak bicikl koji je doveo vozača na cilj, no Ares je lijepom gestom zaobišao taj običaj – dao je u tajnosti izraditi veliku sliku svog tima koju je podigao iznad glave, izjavivši da su ovi ljudi zaslužni više nego bicikl. Čestitamo mu! Šampanjac je otvoren!!!

 

 

 

Autor: 3sporta / Roberto Setnik // foto Copyright : 3sporta

Nema postova za prikaz