OD OCEANA DO OCEANA

Ares Buršić – prvi Hrvat na epskoj Race Across Amerika!

RAAM (Race Across America) biciklistička je utrka koja spaja zapadnu i istočnu obalu SAD-a. Najteža biciklistička utrka na svijetu vozi se od početka osamdesetih i doživjela je preko 30 izdanja.

Mjesto starta u zadnjih nekoliko godina je Oceanside u Kaliforniji, na obali Tihog oceana, a cilj je na drugoj strani SAD-a, na obali Atlantskog oceana, u Annapolisu . Trasa iznosi oko 5.000 kilometara s više od 50.000 metara visinske razlike (pet i pol puta na Mount Everest). Utrka prolazi kroz 12 država i četiri vremenske zone.

Ova utrka, koja duljinom staze nadmašuje Tour de France, nije etapna već je svojevrsni transkontinentalni time-trail. Kategorije sudionika u utrci su timske (2, 4 ili 8 sudionika) i solo. Naše će oči biti uprte u kategoriju RAAM solo, jer ove godine Hrvatska po prvi put u povijesti ima svog natjecatelja, Aresa Buršića. Naš ACP predstavnik za brevete i član BK Sveta Nedelja, otputovao je u Kaliforniju, a njegov tim za potporu za njim kreće sutra, u subotu. Utrka starta u utorak 10. 6. 2014., a rezultate možete pratiti na stranici organizatora.

Vremenski limit utrke je 12 dana, ili ukratko – jako puno vožnje i jako malo sna. Dva bicikla, četiri para kotača i hrpa rezervnih dijelova samo su dio nužne opreme za ovakav tip utrke.

Ares će na utrci imati potporu tima koji će ga pratiti u dva vozila. U ekipi su Josip KresonjaErvin ŠkacanBojan GunjevićDarko Černeha, Ino Cvitešić, a naš suradnik Roberto Setnik između ostalog javljat će se ekskluzivnim izvještajima za 3sporta pa ćemo njegov napredak moći pratiti iz dana u dan.

Želimo puno snage i sreće Aresu i njegovoj ekipi!

 

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz