PO PEDALI!

Biciklom na Zimske olimpijske igre u Soči 2014.

Cijene goriva, last minute letovi, nedostatak godišnjeg… Ništa od navedenog ne stoji na putu Mladenu Gaćeši, Marku Mitiću i Tomislavu Barbiću. Naime, jedino što se prepriječilo pod gumama njihovih bicikala je 2988 kilometara koji ih dijele od ruskog Sočija.

BICIKLOM NA OLIMPIJSKE IGRE U PEKING 2008., BICIKLOM NA OLIMPIJSKE IGRE U LONDON 2012. o kojima je više riječi bilo i na našem portalu Nastavite niz… Pogađate: BICIKLOM NA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U SOČI 2014. Sve su to crtice iz ciklokompjutera trojice hrabrih biciklista, članova B.K. Pedalinac, koji su upravo sada na svom putu do zadnje spomenutog Sočija. Naime, 22. izdanje zimskih olimpijskih igara počinje 7. veljače u tom ruskom gradu. Na put dug blizu tri tisuće kilometara krenuli su prije nešto više od tjedan dana, točnije, 4. siječnja. Ispred trgovine Marko Projekt u zagrebačkoj Vlaškoj ulici ispratilo ih je mnoštvo zaljubljenika u ovaj sport i način života. Ako im sve bude išlo po planu (a mi im od srca želimo tako), u mjesec dana vožnje morali bi stići do svog odredišta.

Upozoreni na opaku rusku zimu, kišu, snijeg, vožnju po ledu i ostale čari koje dolaze u paketu putovanja biciklom, ovi dečki su uporni u svom naumu: promicanju vožnje bicikla u sportskom i svakodnevnom životu. Put su taktički podijelili u 30 etapa, a među većim odredištima ističu se Novi Sad, Bukurešt, Odesa, Sevastopolj, Kerch i toliko očekivani Soči. Sebe ne vole nazivati biciklistima, već ljudima koji vole voziti bicikl, tj. oni kojima je bicikl postalo prometalo kojim se kreću Europom i svijetom. Na pitanje o pripremama za toliki put, skromno odgovaraju da pripreme nisu bile ”ništa spektakularno”. Većinu troškova putovanja pokrivaju sami, nastojeći naći čvrsti zaklon (uz back up verziju šatora), te na kraju krajeva, osigurati dovoljne količine energije (čitaj hrane) potrebne za prijeđene kilometre. Trgovina biciklističkom opremom Velocity Bikewear osigurala im je sponzorstvo: od glave do pete su opremljeni njihovom odjećom i opremom.

Uz stotinjak kilometara na dan, na kraju dana još uvijek imaju dovoljno snage za update i podjelu dogodovština sa svima koji željno iščekuju njihove dojmove. Pridružite se uživanju u njihovim zanimljivim pričama na B.K. Pedalinac, te Facebook stranici Velocity Bikewear.

U vrijeme pisanja članka, posljednja informacija je da su dečki prešli Craiovu, grad na jugu Rumunjske. Apsolutno neloše za tjedan i sitno. Samo naprijed, ili kako bi sam idejni začetnik projekta Mladen Gaćeša napisao, po pedali!


Autor: 3sporta (mh)

Nema postova za prikaz