NOVI KLUB S AMBICIOZNIM PLANOVIMA

BK Puls jedini natjecateljski biciklistički klub u Čakovcu

U Čakovcu je potkraj 2012. godine osnovan biciklistički klub Puls. Šačica zaljubljenika u biciklizam predvođena višestrukim državnim biciklističkim prvakom i nositeljem hrvatskog rekorda na 4000 m Brunom Radotićem uvidjela je nedostatak natjecateljskog biciklizma na području grada Čakovca.

Tako je BK Puls s početkom 2013. godine postao član Hrvatskog biciklističkog saveza što mu omogućuje licenciranje sportaša te nastupe na natjecanjima iz kalendara Hrvatskog biciklističkog saveza te na nekim natjecanjima u inozemstvu. Cilj ovog kluba je pokretanje natjecateljskog biciklizma među mladima, te okupljanje što većeg broja zaljubljenika u ovaj sport radi promocije zdravog načina življenja, stvaranja biciklističke kulture i tradicije te ostvarenja što boljih sportskih rezultata.

Osnivačka skupština kluba koja je ujedno bila i izborna skupština kao predsjednika izabrala je Darka Krikovića, dopredsjednika Darka Pavlica, tajnika Darka Dominića te sportskog direktora Brunu Radotića. Klub za sada broji tridesetak članova.

Valja spomenuti kako ovaj klub uz vrsne i iskusne biciklističke pojedince ima i dva suca koji su položili sudački ispit pri Hrvatskom biciklističkom savezu. Riječ je o Darku Krikoviću i Darku Dominiću. Ta činjenica im uvelike olakšava organizaciju biciklističkih natjecanja.

 

Za članove kluba koji su licencirani u natjecateljskim kategorijama biti će organizirani treninzi pod stručnim vodstvom Brune Radotića, koji je ujedno i trener najbolje hrvatske biciklistice Mie Radotić. A svi članovi kluba imat će znatne pogodnosti prilikom nabavke bilo kakve opreme ili usluga vezanih uz biciklizam.

Biciklisti iz BK PULS-a uz nastupe na većini natjecanja iz kalendara Hrvatskog biciklističkog saveza,  planiraju i sami organizirati natjecanja koja će prijaviti u isti, tako da u 2013. godini možemo očekivati povratak biciklističkih natjecanja na ceste grada Čakovca i Međimurske županije. Naime od sredine devedesetih godina dvadesetog stoljeća i cilja jedne etape biciklističke utrke kroz hrvatsku Čakovec nije bio domaćin niti jednog natjecanja iz kalendara HBS-a ili UCI-a.

Ovom prilikom ekipa BK PULS-a poziva sve zainteresirane građane koji se žele iskušati u njihovom sportu ili žele podržati ovaj projekt da im se pridruže. Za sve detaljnije informacije slobodno ih kontaktirate na Facebook stranici www.facebook.com/bkpuls ili na e-mail bkpulshr@gmail.com te uskoro na službenoj stranici kluba www.bk-puls.hr .

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz