ZVONČIĆI, ZVONČIĆI…

Božićne i novogodišnje utrke

Iako u većini krajeva snijega nema, lampice bliješte na svakom uglu, a miris kuhanog vina i blagdanskih delicija odavno su se proširili domovima i ulicama. Božićno i novogodišnje ozračje unijelo je dašak topline i sreće u sivi prosinac.

Da li zašuškani pod tople pokrivače i sa šalicom vrućeg čaja zaboravljate na omiljene aktivnosti? Naravno da ne, nema većeg užitka od blagdanskog stola nakon dobrog trčanja. U ovom članku donosimo popis Božićnih i novogodišnjih utrka u Lijepoj našoj. Iz godine u godinu ovakve su manifestacije sve posjećenije, a  svake nove zime nikne i koja nova zanimljiva blagdanska utrka. Ako smo upravo vašu previdjeli, nemojte zamjerati, Božićni duh je i nama zavrtio glavom. Primamo dojave o svim blagdanskim utrkama koje smo nenamjerno zaobišli!

 

Osijek, subota, 21.12.2013.: Božićna utrka

Prva na red dolazi Božićna utrka u Osijeku, već ove subote, 21. prosinca 2013. Početak je u 11 sati ispred Doma VK Iktus, a svoje startne brojeve možete podići već od 10:15. Organizatori nude odabir između trasa duljine 3,20 km ili pak nešto duže od 5,77 km. U duhu blagdana i međusobnog darivanja, ova utrka je humanitarnog karaktera, a iznos startnine je prema vlastitim mogućnostima. Sav prihod donira se Pučkoj kuhinji Caritasa Osijek, čiju zahvalu možete vidjeti ovdje. Organizator nalaže dress code: obavezna kapa Djeda Božićnjaka, pa ne zaboravite na zadani modni dodatak! Linkovi vode na prijave i dodatne informacije.

 

Zadar, nedjelja, 22.12.2013.: Božićna atletska utrka

Atletski savez Zadarske županije u nedjelju, 22. prosinca organizira Božićnu atletsku utrku. Mjesto radnje je ŠRC Višnjik kod novog dječjeg vrtića, gdje se od 10 do 11:30 mogu podići startni brojevi, dok je sam start utrke u podne. Trči se trasom duljine 6 km koja prolazi zadarskim ulicama. Osigurane su medalje za najbolje, ali i zajednički ručak u prostorijama Kluba atletskih veterana Zadar na ŠRC Višnjiku. Organizator moli natjecatelje da dostave osnovne podatke ime, prezime, godina rođenja, klub, grad do 20.12.2013. na slijedeći e-mail: zaszad@net.hr; fax: 023/326-109; ili na brojeve mobitela: 098/1337-036 i 098/1968-670. Ajmo Zadranke i Zadrani!

 

Split, četvrtak, 26.12.2013.: 11. Božićno – novogodišnja utrka

I dok Zadrani trče ulicama svoga grada, Splićani se ne daju sa Marjana. U četvrtak, 26. prosinca,  Maraton klub Marjan poziva na već 11. po redu Božićno – novogodišnju utrku. Start i cilj su pored sjevernih Marjanskih vrata. Natjecatelji mogu birati između kraće utrke 3,2 km koja starta u 10:30 sati, ili glavne utrke 10 km koja starta u 11:00. Utrka se boduje kao 13. kolo 25. Marjanske lige. Svoje prijave možete poslati na e-mail admin@maraton.hr ili sms-om na broj 098/9944-598. Više detalja o prijavama, startnini i satnici možete naći na stranicama organizatora


Varaždin, srijeda, 1.1.2014.: 36. Novogodišnja utrka

Tko još nema ideja i planova za novogodišnju noć, može utrčati u novu godinu. Varaždinici ove godine to tradicionalno obavljaju već 36. put. Grad Varaždin i atletski klub Sloboda Varaždin organizatori su ove zanimljive utrke koja starta ni manje ni više nego 1.1.2014. u 00:00. Žene i djeca trče na stazi duljine 3 km, dok će muškarci seniori i veterani napraviti dva takva kruga i ukupno 6 km. Start je na Trgu Kralja Tomislava, a podizanje startnih brojeva i svlačionice u dvorani ”Srednjoškolac”, kod 1. Osnovne škole. Startnina se ne naplaćuje, a bogate novčane nagrade svake godine privuku pozamašan broj natjecatelja čak iz susjednih država. Ne dajte se smesti, dođite i doživite spektakularan ulazak u 2014.godinu. Sve dodatne informacije potražite ovdje. Ovako je bilo 1. 1. 2013.

 

Zagreb, 1.1.2014.: Nova na Savi 2014

Nakon što se donekle naspavate od ludog provoda u ”metropoli”, na rasporedu je Novogodišnja utrka ”Nova na Savi 2014”. Pogađate, riječ je o Zagrebu. Start i cilj su na nasipu kod Boćarskog doma. Prijave kreću od 11 sati, a start same utrke je u podne. Trči se krug po nasipu preko Savskog mosta i Mosta slobode 5 km. Osigurane su nagrade za prvo troje u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i tombola za sve natjecatelje. Startnina iznosi 20 kn, a organizator AK Maksimir obećava okrepu na mjestu starta i cilja. Također su dobrodošli kolači, sokovi i ostali ”ostaci” od proslave nove godine.

Nakon što smo poredali trkačke čarolije blagdanskih dana, vrijeme je da kratko podsjetimo na već dobro uhodane zimske lige koje su već na veliko uzele maha:

Nedjelja, 22.12.2013.:
Zagreb, Zimska liga Lagvić, 10 sati restoran Šestinski Lagvić
Sveta Jana, Zimska brdska liga Japetić, 10 sati Šumski dvor Kolarić
Pazin, Istarska zimska liga u trčanju
Prigorec, Zimska brdska liga Ivanščica, 8 sati Prigorec kod križa
Prelog, Polarna kros liga, 10 sati nasip akumulacijskog jezera, preko puta DG sportskog centra
Repovec Zabočki, Polarna liga lisica, 9:30 sati društveni dom u Repovcu

Subota, 28.12.2013.:
Zagreb, X duatlon liga, 10 sati Jarun, parking kod triatlonskog centra
Japetić, Šojkina zimska liga, 10 sati planinarski dom Šoićeva kuća

Nedjelja, 29.12.2013.:
Zagreb, Zimska liga Lagvić, 10 sati restoran Šestinski Lagvić
Sveta Jana, Zimska brdska liga Japetić, 10 sati Šumski dvor Kolarić
Prelog, Polarna kros liga, 10 sati nasip akumulacijskog jezera, preko puta DG sportskog centra
Repovec Zabočki, Polarna liga lisica, 9:30 sati društveni dom u Repovcu

Ako se ni u čemu od navedenog niste našli, ili uvijek tražite više, već smo spominjali ludovanja sljemenske underground scene koja je najživlja u ovo doba godine. Na stranici gelender.hr možete saznati što su to Blatersa, JGL ili Mrak komba: pojmovi koje gelenderovci i zaljubljenici u trčanje, prirodu, mrak i zimu naprosto obžavaju.

Javite nam se sa svojim blagdanskim utrkama i ligama, trčite, odmarajte i prije svega se dobro zabavite!

 

Autor: 3sporta (mh)

Nema postova za prikaz