JESENSKI UGOĐAJ NA RAVNOJ GORI

Braća Špoljar i Valentina Belović najbolji na Ravna Gora Trailu

Maglom obavijeni obronci Ravne Gore ove su subote (5. 9. 2015.) dočekali trkače okupljene na startu utrke Ravna Gora Trail 2015, koju organizira klub SRD 315 Sjeverozapad.

Ova najsjevernija gora Hrvatskog Zagorja i treću godinu za redom privukla je zaljubljenike u planinsko trčanje iz Varaždinske, ali i okolnih Međimurske, Krapinsko-Zagorske i Zagrebačke županije. Utrka je startala u 10:00 sati ispred Filićevog doma na Ravnoj gori (660 m). Od Filićevog doma natjecatelji su trčali šumskim putem preko vrha Ravne gore, pa preko grebena makadamom do sela Žarovnica. Nakon toga je slijedio uspon na suprotni greben, kojim su se vratili do Filićevog doma.

Od Filićevog doma se potom trčalo prekrasnom šumskom stazom koja se spuštala do dvorca Trakošćan. Nakon trčanja kruga oko jezera natjecatelji su se vraćali istom planinarskom stazom do Filićevog doma, gdje je bio i cilj utrke Ravna Gora Trail 2015.

Utrka Ravna Gora Trail 2015 trčala se u dvije kategorije, te su tako u čarima planinskog trčanja mogli uživati trkači svih profila, ali i rekreativci. Naime, velika utrka bila je duga 28 km i imala je oko 1300 m uspona i isto toliko silaska. Sa vremenom od 3:05:49 prvo mjesto na velikoj utrci među ženama osvojila je Valentina Belović, koja je ujedno postavila i novi ženski rekord. Drugo mjesto zauzela je Smiljana Janžek sa vremenom 3:55:59 a treće, sa vremenom 4:14:09, Kristina Zajec kojoj je ovo bila prva takva utrka, na čemu joj posebno čestitamo. Prvi od muškaraca ciljem je prošao Nikola Špoljar sa vremenom 2:38:41. Iako je Špoljaru cijelu utrku puhao za vratom, Nikola Horvat osvojio je drugo mjesto sa vremenom 2:40:01 dok je treći bio Hrvoje Barić sa vremenom 2:50:35.

Na kraćoj utrci prva od žena bila je Dina Androić kojoj je za proći 13 km i 600 m uspona i silaska trebalo 1:31:02. Majda Horvat bila je druga sa vremenom 1:39:58 dok je treće mjesto zauzela Monika Martina Sipina Halper sa vremenom 1:43:09. Utrka je bila u znaku braće Špoljar te je tako drugi brat, Mario Špoljar, odnio pobjedu na kraćoj utrci sa vremenom 1:04:04, drugoplasiranom Ivanu Gotalu za proći ciljem je trebalo 1:13:00, dok je treće mjesto osvojio Vladimir Slunjski sa vremenom 1:15:15.

Organizatore veseli da je utrka i ove godine privukla nove natjecatelje. Kristina Zajec prvi je puta trčala trail utrku duljine 28 km, a nakon prolaska ciljem otkrila nam je i svoje dojmove: „Utrka je bila super organizirana i nije bila toliko teška kako mi je to na prvi pogled izgledalo.“ Christianu Bajsiću, inače iskusnom brdskom biciklistu, ovo je također bila prva utrka tog tipa: „Dojam je bio super! Nisam očekivao da budem sve uspio otrčati. Najteži mi je bio onaj dio pri vrhu pri kraju. Al sam imao dobro potporu. Organizacija super, ekipa super. I to je to, vidimo se na sljedećoj utrci!“

Petar Lončar prošle je godine trčao kraću utrku, a ove se je godine odlučio okušati u velikoj. „Ovo je bio pravi ispit psihičke i fizičke spreme. Jako mi se sviđa organizacija i sama utrka zbog vrlo lijepe i izazovne staze.“ kazao je Petar, koji je najmlađi od trojice braće Lončar (Dean i Vanja) koji su se natjecali na Ravna Gora Trailu 2015, ali i najhrabriji jer se jedini natjecao na velikoj utrci.

Nakon utrke Ravna Gora Trail 2015 klub SRD 315 Sjeverozapad za sve zaljubljenike u trčanje i prirodu priprema još jednu poslasticu – utrku Transverzala Ivančica koja starta u Golubovcu, a cilj ima u Podevčevu.

Više o utrci na webu organizatora i Facebook stranici.

 

Autor: SRD 315 Sjeverozapad

Nema postova za prikaz