TRČANJE I ŠOPING

Dođite na prvu Westgate Božićnu utrku

Pripreme za prvu Westgate Božićnu utrku su u punom zamahu, nakon nedavnog otvaranja prijava, utrka već broji 440 prijavljenih natjecatelja!

 

 

Iza organizatora SAK Fit za život već su dva odlično organizirana projekta, Liga trčanja Zaprešić i Atletska utrka za grb grada Zaprešića, a kako u Zaprešiću nedostaje sportskih događanja krajem godine, odlučili su se na organizaciju prve Božićne utrke.

Utrka se održava u subotu 22. 12. 2018., glavna utrka starta u 15:30 h, a dječje već u 14 sati.

– Veseli nas brojka od 440 prijavljenih natjecatelja, vjerujemo da je to još jedna potvrda dobre organizacije dva prethodna projekta, ali nam daje i motiva da budemo još bolji, kao što nas i trčanje uči da svakim danom budemo bolja verzija sebe. – rekli su nam organizatori.

 

Dječje utrke

Kao što se iz samog naziva može zaključiti, utrka će se održati na području najvećeg Shopping centra u Hrvatskoj, Westgate Shopping City (ulaz broj 4). Održat će se dječje utrke na 100 m, 200 m i 400 m u pet starosnih kategorija, a najbolji će dobiti i vrijedne nagrade sponzora Dukat i Westgate. Svako će dijete ulaskom u cilj dobiti i finišersku medalju.

– Kada smo već kod dječjih utrka možemo se pohvaliti činjenicom da smo prva liga trčanja u Hrvatskoj, a i šire, koja je u dječjim utrkama uvela elektronsko mjerenje vremena, a koliko nam je poznato vjerojatno smo i prva utrka u Hrvatskoj koja ima elektronsko mjerenje vremena u dječjim kategorijama. Trčanje nas je naučilo da svakim danom trebamo raditi na sebi i pomicanju vlastitih granica, te to nastojimo primijeniti u organizaciji utrka. – dodaju organizatori.

Osim već navedenih finišerskih medalja i elektronskog mjerenja vremena u dječjim start paketima će se nalaziti božićna kapica i Dukat čokoladno mlijeko. Dio startnina dječjih utrka  biti će donirano za kupnju Božićnih paketa za djecu iz Dječjeg doma Laduč, dom za nezbrinutu djecu. U organizaciji dječjih utrka će pomoći i partner Epiroc. Dječje utrke su limitirane na 150 natjecatelja.

 

 

Utrka za odrasle

Utrka za odrasle će biti u dužini 5000 m. Trčat će se dva kruga u dužini 2500 m. Za najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji, tj. za prvih pet ukupno osigurane su vrijedne nagrade, kao i po starosnim kategorijama, ali i kategorijama po kilogramima.

Medalja utrke

– Budući da često možemo čuti kolege trkače kako se izvlače na kilograme, odlučili smo uvesti kategoriju po kilogramima, a kako smo imali dosta interesa za kategoriju po kilogramima (muškarci) u Božićnoj utrci smo odlučili dodati još jednu kategoriju, te tako u Westgate Božićnoj utrci imamo kategorije: 95-114 kg (M) i 115 kg+ (M), te 90 kg+ (Ž). – zaključuju organizatori.

Sve natjecatelje čeka bogat startni paket, te on sadrži: božićnu kapicu, majicu za trčanje, elektronsko mjerenje vremena, Dukat proizvode, voda Studena, finišersku medalju, a možda u paket sleti još poneki poklon. Na okrepnim stanicama će biti proizvodi Studene i Pepsi.

Uz klasičnu startninu sa startnim paketom, natjecatelji imaju i opciju prijave “samo broj”, točnije opciju bez startnog paketa, odnosno startni broj, elektronsko mjerenje vremena i sudjelovanje u utrci.

 

 

Nema postova za prikaz