ŠTO REĆI - JURNJAVA!

Dođite na 17. Varaždinski polumaraton

17. Varaždinski polumaraton u ovu će nedjelju nuditi zaista puno. Na rasporedu su utrke za djecu na Stadionu Sloboda, utrke osoba s invaliditetom i utrka građana na 5 km. No ono što svi s nestrpljenjem očekujemo je glavna utrka – polumaraton.

Ovogodišnji Varaždinski polumaraton ujedno je i Prvenstvo Hrvatske u ovoj disciplini pa će zasigurno privući najbrže domaće trkače i trkačice. Osim njih nastupit će i natjecatelji iz okolnih zemalja, a ove će godine sve zajedno začiniti trkači iz Etiopije. Nakon popriličnog posla oko odobravanja viza u Varaždin stižu Yared Admasu Miratu, Abel Getachew Demsse, Fresbhat Shumye Teferi i Haimanot Bekel Wondimu – tri trkača i jedna trkačica, mladi ali perspektivni cestovni dugoprugaši. Najbrži od njih je Yared Admasu Miratu koji ima prijavljeno najbrže vrijeme od 1:02:52 h na polumaratonskoj distanci. Cilj ovog brzog ali neafirmiranog trkača je istrčati polumaraton ispod 60 min što bi ga odmah postavilo u poziciju poželjnog natjecatelja na svim velikim utrkama u Europi.

 

Rekord  staze u muškoj  konkurenciji drži naš Drago Paripović, i on od 1997. godine iznosi 1:05:17 h, dok je kod žena rekorderka Mađarka Ida Kovacs koja je 2004. godine istrčala polumaraton za 1:16:02 h. Prijave za utrke su još uvijek moguće, prijavljenih je više nego i jedne godine do sada pa se očekuje 600-700 natjecatelja.

Dođite u Varaždin trčati ili navijati!

Portal 3sporta.com popratit će ovu utrku izvještajem i velikom fotogalerijom.

Više informacija o utrci

Autor: 3 sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz