DOBRODOŠLI U GRAD!

DRUGO IZDANJE DUBROVAČKOG POLUMARATONA: Dubrovnik dočekuje trkače iz cijelog svijeta!

Više od 650 trkača iz cijelog svijeta prijavljenih za ovogodišnji, 2. Dubrovački polumaraton svjedoči o iznimnom interesu za središnju utrku dvodnevne manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik, koja će se održati predstojeći prvomajski vikend. Dubrovačke ulice ponovo će preplaviti ljubitelji trčanja iz Hrvatske, ali i 30-tak drugih država.

“Du Motion sa svoje četiri utrke – Dubrovačkim polumaratonom, Run the Wall – utrkom zidinama, 5K – utrkom građana i dječjom utrkom – rezultat je predanog i entuzijastičnog rada te nesebičnog napora koji ulažemo u razvoj i popularizaciju sporta u Dubrovniku,” izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona i tajnik Dubrovačkog saveza športova, naglasivši pritom i važnost višegodišnje suradnje gradova prijatelja, Dubrovnika i kalifornijskog Montereya, čija delegacija dolazi sudjelovati u utrkama.

Dubrovački polumaraton je ove godine domaćin i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu, što garantira dolazak brojnih renomiranih domaćih trkačkih imena.

Svoj je dolazak potvrdila i inicijativa RunEurope, koja je Dubrovnik uvrstila među 12 pomno biranih ovogodišnjih polumaratona diljem Europe. Uz sudjelovanje na utrkama, pokretači inicijative istražuju kulturu i gastronomiju zemalja domaćina te skupljaju donacije za istraživanje Alzheimerove bolesti.

Kvalitetu Dubrovačkog polumaratona prepoznala je i krovna europska atletska udruga “European Athletics”, dodijelivši mu maksimalnih pet zvijezdica. Time je ova utrka postala jedina s tim priznanjem u Hrvatskoj, pozicionirajući se uz bok nekim od najpoznatijih polumaratona u europskom kalendaru natjecanju.

Sve ovo događa se u godini značajnog jubileja, 105 godina dubrovačke atletike, te daje svoj doprinos pozicioniranju Dubrovnika kao privlačne sportsko-turističke destinacije.

U sklopu manifestacije “Du Motion – Runners Days Dubrovnik” 30. travnja će se održati ekskluzivna “Utrka dubrovačkim zidinama“, koja je s preko 1000 stepenica namijenjena najizdržljivijima.

Prvog svibnja, uz polumaraton, na rasporedu je i 5K humanitarna utrka građana, čiji će cjelokupni prihod od plaćenih startnina biti uplaćen za liječenje mlade Dubrovkinje Karle Sentić.

Događaj će upotpuniti dječja utrka Stradunom i sportsko-turistički sajam Du Motion Expo u Lazaretima, u sklopu kojeg će se predstaviti posebni Du Motion proizvodi: Startasice napravljene u suradnji s vukovarskim Borovom, kao i serija vina koju potpisuje pelješačko Vinsko bratstvo “Krek”.

Svim prijavljenim trkačima organizatori su osigurali besplatan posjet Lokrumu, ulazak na Dubrovačke zidine i u gradske muzeje te besplatni javni prijevoz. Na taj ih se način želi dodatno približiti prirodnim i kulturnim ljepotama koje Dubrovnik nudi.

Više informacija potražite na službenoj web stranici.

Promo video:

- Marketing -

Nema postova za prikaz