ISKUSTVO I PRIJATELJSTVO

Dubrovački polumaraton – suradnja s velikim maratonima u USA

Prvi međunarodni dubrovački polumaraton rezultat je intenzivne višegodišnje suradnje gradova prijatelja – kalifornijskog Montereya i Dubrovnika, a u organizaciji cijelog događaja aktivno sudjeluje agencija Next Events Productions te ekipa Portland maratona i Big Sur maratona.

Tim koji djeluje u sklopu agencije Next Events Productions ima više od 40 godina iskustva u organizaciji maratona i polumaratona diljem Amerike i kao takav je izvrstan i nesebičan partner u prenošenju svojih iskustava organizatorima Dubrovačkog polumaratona.

Da se ne radi o isključivo poslovnom odnosu između Dubrovnika i Montereya, već o prijateljskom, najbolje je pokazao prošlogodišnji Portlandski maraton kada su svi trkači i sudionici utrke postali promotori Dubrovačkog polumaratona. Svi sudionici maratona, njih preko 15.000, dobili su vrećicu s natpisom “Portland to Dubrovnik – Take the Challenge”, dok je u prodaju puštena promotivna majica s natpisom “Dubrovnik is coming”, sa znakovljem Grada Dubrovnika i motivima u Americi iznimo popularne serije “Igre prijestolja”.

Prvi međunarodni dubrovački polumaraton prelazi okvire “samo” utrke, pa tako osim polumaratona uključuje utrku dubrovačkim zidinama, humanitarnu utrku građana i dječju utrku. Dubrovački polumaraton prelazi i nacionalne granice i zahvaljujući partnerima iz Amerike postaje svjetski događaj smješten unutar granica Lijepe naše.

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton („The Inaugural Dubrovnik International Half Marathon“) održat će se 10. svibnja 2015., a dan prije, 9. svibnja, je zakazana je Utrka dubrovačkim zidinama ( „2K Run the Wall“ ) kao posebna atrakcija cijelog događanja. Isti dan održat će se i Dječji festival s igrama, glazbom i brojnim zabavnim aktivnostima.

Broj sudionika polumaratona ograničen je na 1.000, a utrka gradskim zidinama na 50 sudionika. Do sada je prijavljeno više od 300 sudionika iz velikog broja europskih zemalja i SAD-a. Budite sudionik ove povijesne utrke!

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton – više od utrke!

Prijave za utrku obavljaju se preko jednostavnog sustava na web stranici partnera utrke stotinka.hr, a moguće su pojedinačne prijave, kao i skupne prijave s popustom i ostvarenjem besplatnih startnina, ovisno o veličini grupe/kluba.

DETALJI OKO PRIJAVE, CIJENE STARTNINE, POPUSTI… (kliknite na “OPIS”)

PRIJAVE

Službena web stranica utrke na hrvatskom jeziku

Službena međunarodna web stranica utrke

Facebook stranica Dubrovačkog polumaratona

Autor: Promo

Nema postova za prikaz