PRVI TRIATLON U KREŠIMIROVOM GRADU

Forca triatlon kroz šibenske kvartove “Tutaforca”

U nedjelju 25. kolovoza sa startom u 9 sati održava se prvi triatlon u Šibeniku. Triatlon pod nazivom Forca triatlon kroz šibenske kvartove “Tutaforca” održava udruga Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik.

Start triatlona biti će u Docu s improviziranog mula, a cilj će biti istočni parking bazena u Crnici. Procijenjena ukupna duljina staze je između 15 i 16 km, a predviđeno vrijeme za završiti triatlon je između 1 i 2 sata.

Triatlon prolazi kroz više gradskih kvartova, a organizator se nada da će takav događaj unijeti novi način sportske rekreacije te pozivaju građane i posjetioce grada da se pridruže triatlonu bilo kao natjecatelji, bilo da odrade neki dio staze zajedno s natjecateljima ili kao da kao promatrači i navijači podrže natjecatelje i događaj

Organizator je najavio i nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji, poklon majice udruge svakom sudioniku, a nadaju se da će uspjeti organizirati neki događaj i slavlje po završetku natjecanja.

Sudionici i prijave

U triatlonu se može sudjelovati individualno i ekipno. Natjecatelji koji sami nastupaju plaćaju kotizaciju 70 kn, a tročlane ekipe (svaki član odrađuje po jednu dionicu) 150 kn ukupno. Prijaviti se može na neki od mobitela organizatora: 095/863-4495 i 098/135-4585, a uplate se vrše ili na žiroračun 2411006 – 1120008220, kontaktom nekog od organizatora ili na licu mjesta, do sat vremena prije utrke. Za prijavu je potrebno samo ime sudionika ili ime ekipe.

Natjecatelji će dobiti startni broj i reflektirajuće prsluke koje moraju imati zbog vlastite sigurnosti i lakšeg prepoznavanja, a iz organizacije pozivaju da svaki natjecatelj ima još barem jednu osobu uz sebe koja će ga pratiti tokom svih dionica.

 

Trasa triatlona:

Plivačka dionica počinje skokom s improviziranog mula u Docu i ide prema šibenskoj gradskoj plaži Banj. Duljina ove dionice je između 400 i 500 metara.

Bicikli će natjecatelje čekati uz rivu kod veslačkoga kluba “Krka”, a biciklistička dionica ide rivom kroz tunel, pa preko Vinoploda, Mandaline i Rotora cestom prema Zablaću, u Solarisu se okreće i vraća nazad istim putem do početka rive gdje se ostavljaju bicikli. Ukupna duljina biciklističkog dijela staze je 12 km.

Poslijednja, trkača etapa počinje na početku rive. Preko Medulićevog trga penje se do stare jezgre grada s poprilično uspona i nakon čijeg se obilaska ponovo spušta na rivu kojom se ide do cilja – istočni parking bazena u Crnici. Trči se ukupno 3 km.

Sve dodatne informacije potražite na e-mail adresi forca08@hotmail.com ili na Facebook stranici udruge organizatora

 

Autor: 3 sporta (tb)

Nema postova za prikaz